DAF elektrisch
| 15:58 | Arjan Olsthoorn

Met elektrische trucks dagelijks naar centrum Amsterdam

Peeters Vervoercentrale verzorgt al ruim tien jaar, gedeeltelijk elektrisch, de mile-distributie in de binnenstad van Amsterdam. Inmiddels is deze service uitgebouwd tot een full-service dienstverlening met vijf elektrische trucks met laadklep. Deze trucks hebben een actieradius van ruim 230 kilometer. Daarmee is het bedrijf in staat om meerdere malen per dag een emissievrije rit van en naar het centrum van de stad uit te voeren.

laden peeters

Dit maakt dat ook steeds meer collega logistiek dienstverleners en verladers er voor kiezen om hun goederen bij het crossdockcentrum van Peeters Vervoercentrale af te leveren. Peeters Vervoercentrale is op de nieuwe crossdocklocatie 24 uur per dag geopend van zondagnacht tot zaterdagochtend. Binnen die tijdvakken kunnen goederen aangemeld, afgeleverd of opgehaald worden. Ook voor retourvrachten en bijvoorbeeld de afvoer van verpakkingsmateriaal en transportmiddelen zijn de elektrische voertuigen inzetbaar.

Elektrische auto Amsterdam

Gemeente Amsterdam streeft ernaar om in 2025 emissieloos goederen te bezorgen. Dat krijgt nu bij Peeters Vervoercentrale al een passende invulling met deze elektrische trucks. Dat zal zich de komende periode uitbreiden. De benodigde middelen en kennis zijn in ieder geval ruimschoot voor handen bij deze moderne en innovatieve logistiek dienstverlener.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie