DAF Museum
| 15:25 | Robert Servaas

DAF Museum heeft vertrouwen in de toekomst na coronacrisis

Het DAF Museum is sinds november 2019 uitgebreid naar 7000m2 tentoonstellingsoppervlakte en heeft voor de nieuwe inrichting ruim 1 miljoen euro geïnvesteerd.

Na de heropening door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven op 8 november 2019 is het aantal bezoekers spectaculair gegroeid. In december, januari en februari steeg het bezoekersaantal met 60% en ook de stijging van het aantal zakelijke bijeenkomsten was opvallend. Vanwege de coronacrisis is dit helemaal stilgevallen. Alle musea hebben hun deuren moeten sluiten, zo ook het DAF Museum.

Tijd zinnig gebruiken
Volgens vicevoorzitter van het DAF Museum, Geert Vermeer, is het natuurlijk heel triest dat de sterke groei compleet is stilgevallen, want normaliter zou het DAF Museum dit jaar door deze groei 70.000 bezoekers hebben gehad. Hij heeft echter alle begrip voor de genomen maatregelen. Geert Vermeer: “Net als iedereen hebben wij geen keuze, gezondheid gaat boven alles. Officieel zijn wij, net als alle musea, dicht tot en met 28 april, maar ik verwacht niet dat het direct daarna weer normaal zal zijn. Er zullen zeker beperkingen blijven. Wij gebruiken deze periode om ons weer goed voor te bereiden over de periode na het coronatijdperk. Zo werken wij op dit moment aan een verlichtingsplan in de nieuwe aangebouwde hal. Die was nog niet optimaal en dat kunnen we nu mooi doen.”

DAF Museum

Geert Vermeer: “Onze kracht is dat wij het DAF Museum nagenoeg volledig met vrijwilligers runnen.”

Toekomst
“Ik maak mij geen zorgen over de toekomst. Wij hebben als stichting de laatste jaren reserves kunnen opbouwen en zijn financieel kerngezond. Natuurlijk ondervinden wij ook schade van deze sluiting en het doet veel pijn dat de enorme groei noodgedwongen is gestopt. Onze kracht is vooral dat wij het DAF Museum nagenoeg volledig met vrijwilligers runnen en dat onze vaste lasten te overzien zijn. Ik ben ervan overtuigd dat men ons straks weer weet te vinden. Wij blijven een van de leukste musea van de regio en dat voor alle leeftijden,” aldus Geert Vermeer.

1 Reactie
  1. In februari met vriend broer en zoon in het DAF museum geweest we vonden het prachtig al die trucks waar we zelf mee hebben gereden. Ik de dafjes zijn schattig.
    Een pluim voor de vrijwilligers alleen de catering verdient een oppepper.
    Oude broodjes kaas en ham dat kan echt niet meer. Op zn minst broodje bal.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie