DAF Museum
| 12:00 | Robert Servaas

DAF Museum officieel geopend na verbouwing

Het vernieuwde DAF Museum in Eindhoven is onder grote belangstelling door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven  officieel geopend.

De openingsceremonie betekende het einde van een anderhalf jaar durende, ingrijpende verbouwing en modernisering. Bij binnenkomst valt onmiddellijk de compleet nieuwe entree op, het vernieuwde restaurant en de nieuwe winkel. De grootste vernieuwing wordt echter pas zichtbaar bij een bezoek aan de expositieruimte: die is namelijk uitgebreid met een compleet nieuwe vleugel met een oppervlakte van maar liefst 1.100 m2.

DAF Museum

Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven opent het vernieuwde DAF Museum in Eindhoven.

“Dankzij deze fantastische uitbreiding hebben we letterlijk alle ruimte gekregen om de hoogtepunten uit de rijke historie van DAF nog mooier en beter te presenteren”, aldus Marc van Doorne, voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum en kleinzoon van DAF-oprichter Hub van Doorne.

DAF Museum

Het DAF Museum is volledig vernieuwd.

“Zeker zo belangrijk is dat we nu ook de mogelijkheid hebben de geschiedenis van DAF tot vandaag de dag door te trekken. Met ook aandacht voor het belang van het hedendaags transport en de recente ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld motorenontwikkeling. De Van Doorne’s Aanhangwagen Fabriek en later de Van Doorne’s Automobiel Fabriek heeft altijd bekend gestaan om haar innovatieve oplossingen. Dat resulteerde in een indrukwekkende serie aanhangwagens, personenauto’s, vrachtwagens – ze zijn allemaal in het DAF Museum te bewonderen.”

DAF

De expositieruimte is uitgebreid met een oppervlakte van maar liefst 1.100 m2.

“Mijn grootvader Hub en zijn broer Wim van Doorne zouden bijzonder trots zijn als zij konden zien wat er met het nieuwe museum is gerealiseerd”, aldus Marc van Doorne, voorzitter van de Stichting Vrienden van het DAF Museum. “We zijn bijzonder veel dank verschuldigd aan onze meer dan 160 vrijwilligers. Dit zijn voornamelijk enthousiaste oud-DAF-medewerkers. Zij maken de vernieuwing mede mogelijk en zorgen ervoor dat het museum er elke dag weer perfect bij staat. Zo is het klaar om onze bezoekers te ontvangen.”

In zijn nieuwe vorm hoopt het museum te kunnen doorgroeien van 60.000 naar 80.000 bezoekers per jaar.

Meer informatie vind je op de website van het DAF Museum.

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie