chauffeurscafé
| 20:27 | Bert Mateboer

Chauffeursrestaurants: Chauffeurs niet met lege maag de nacht in

Respect voor de Nederlandse chauffeursrestaurants. Want ondanks het feit dat ze sinds zondagavond gedwongen gesloten zijn, laten ze chauffeurs niet met een lege maag de nacht ingaan.

In de meeste chauffeursrestaurants zijn de fornuizen weer opgestart om de chauffeurs van een warme take-away maaltijd te voorzien. Ook zijn de wc’s en douches van de wegrestaurants.

Niet geslapen
“Ik heb de hele nacht niet geslapen”, zegt Marga van Hamersveld, eigenaresse van het bekende chauffeursrestaurant De Tweede Steeg bij Amersfoort. “Want ik heb geen idee hoe wij als restaurant moeten overleven als we drie weken of misschien langer dicht zijn. Maar ook: hoe moeten chauffeurs die de hele dag onderweg zijn nu nog een maaltijd krijgen?”

Net als heel veel wegrestaurants besloot zij dat de keuken open moest blijven om voor chauffeurs een maaltijd klaar te maken. “Ik heb een mobiel pinapparaat geregeld zodat chauffeurs contactloos kunnen betalen op het parkeerterrein.” Toen kwam het volgende probleem: diverse personeelsleden belden af omdat ze vanwege een verkoudheid niet mochten werken. Door de inzet van onder andere haar dochter was het toch mogelijk deze avond de keuken in actie te houden.

chauffeursrestaurants

Mark Riemsma (links) en Ronald Zwama zijn blij dat ze vanavond toch een warme maaltijd konden krijgen.

De chauffeurs konden vanavond bij de parkeerwacht voor 17,50 euro een maaltijd bestellen en contactloos afrekenen. De maaltijd werd vervolgens op een tafeltje bij de ingang gezet, waar de chauffeurs ze konden afhalen. Mark Riemsma en Ronald Zwama, beiden chauffeur bij LCW uit Groningen, waren zeer te spreken over de service. Wel moesten ze afstand bewaren en apart in hun eigen cabines de maaltijd nuttigen.

Truckstar houdt een lijst bij van de wegrestaurants die een take-away maaltijd voor chauffeurs aanbieden. De lijst wordt regelmatig geüpdatet en geeft ook aan of de sanitaire voorzieningen te gebruiken zijn.

TLN: wegrestaurants moeten weer open
Transport en Logistiek Nederland heeft de minister gevraagd de  gedwongen sluiting van truckstops en wegrestaurants weer op te heffen. “Deze faciliteiten langs de snelweg zijn onmisbaar voor vrachtwagenchauffeurs om te kunnen eten, drinken en douchen,” aldus TLN. De organisatie wijst erop dat ook vrachtwagenchauffeurs door het kabinet tot de vitale beroepen worden gerekend.

 

1 Reactie
  1. Goedemiddag, Ik wil graag even mijn blijk van waardering geven voor alle chauffeurs cafés in de NL. Deze mensen werken hard om, ons , de chauffeur in de avond toch van een warme maaltijd te voorzien. Deze groep wordt naar mijn mening een beetje vergeten. En ,wij, als chauffeur zijn er juist erg blij mee dat we in de avond toch kunnen douchen en een warme maaltijd kunnen krijgen.

    Daarom bij deze een hele dikke pluim en waardering aan al het personeel en de ondernemers voor de geboden services.

    Mvg

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie