grensovergangen
| 09:28 | Bert Mateboer

Actuele situatie aan de grensovergangen

De situatie aan de grenzen verschilt enorm en verandert snel. Daarom is het prettig dat IT-bedrijf Sixfold een digitale kaart beschikbaar heeft gesteld, waarop van uur tot uur te zien is hoe groot het oponthoud is bij de grensovergangen. 

Op dit moment zijn de belemmeringen nog redelijk beperkt. Alleen de grensovergangen van Zwitserland en Polen leveren grote vertragingen op. Zo is de wachttijd bij de Duits/Poolse grensovergangen zes uur. Bij de Italiaans/Oostenrijkse grensovergangen daarentegen loopt het verkeer redelijk door in beide richtingen. 

Bij de Poolse grensovergang zes uur wachttijd
Sixfold is een IT-bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het volgen (track and trace) van zendingen. Op grond van de vele gegevens die het bedrijf binnen krijgt, is een betrouwbaar beeld op te stellen van de vertragingen die de lading oploopt bij grensovergangen. Omdat deze informatie van groot belang is voor transportondernemers in heel Europa, heeft het  bedrijf besloten deze informatie gratis beschikbaar te stellen. De kaart wordt per dag een aantal keer geüpdatet. 

De betreffende kaart is te vinden via via de website van Sixfold.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie