Bijzondere LZV voor Kuypers Neer
| 12:47 | Boudewijn Bos

Bijzondere LZV voor Kuypers Neer

Een bijzondere LZV-combinatie voor Kuypers Neer is onlangs in gebruik genomen voor transport van bouwmaterialen.

Het Limburgse transportbedrijf Kuypers Neer heeft samen met partners; T’rent, Scania en Terberg een speciale LZV-combinatie op de weg gezet. T’rent is partner bij het realiseren van transportoplossingen die efficiënt en milieubesparend zijn.

Een Scania megatrekker

De belangrijkste eis tijdens de ontwikkeling van de LZV-combinatie was een combinatie neer te zetten waarvan het trekkende voertuig zonder aanpassingen de beide opleggers kan vervoeren. Voor Kuypers Neer betekent dat onafhankelijk van elkaar en met of zonder meeneemheftruck. Het resultaat: een korte Scania megatrekker met een H&W Double-B oplegger met een modulaire afzetbak en een standaard megatrailer.

Achterop de LZV-combinatie hangt een Terberg KingLifter en sluit daarmee de 25,25 meter strak af. Voor het achterwaarts laden en lossen van enkel de afzetbak kan deze eenvoudig op de achterste twistlock-positie van het Double-B chassis geplaatst worden. Door ook nog eens slim gebruik te maken van het Gooseneck-principe is extra binnenhoogte voor de afzetbak behaald.

Deze LZV-combinatie mag een maximaal gewicht van 57,5 ton vervoeren. Hij wordt door Kuypers Neer voornamelijk ingezet voor het transport van bouwmaterialen, isolatiemateriaal en verpakkingsmaterialen en is alweer het volgende bewijs dat dit bedrijf haar 2e Lean en Green Star meer dan waard is. 

Klik hier voor al het Scania nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie