20 Scania R450's naar Henk Vlot
| 16:03 | Korneel Luth

20 Scania R450’s naar Henk Vlot

Een fikse investering in Euro 6 bij Henk Vlot: twintig nieuwe Scania R450-trekkers.

Henk Vlot Transport uit Haaften heeft onlangs de eerste tien Scania R450 SCR-only trekkers in gebruik genomen – zes voorloopas-trekkers en vier enkelas-trekkers – uit een bestelling van twintig.

In het eerste en derde kwartaal van 2015 zullen er nog eens telkens vijf worden afgeleverd, waaronder ook een motorwagen. Met de investering is het gehele wagenpark in 2015 ‘Maasvlakte proof’.

Flexibel inzetbaar

Alle trucks hebben de Topline-cabine en zijn inzetbaar als LZV. Daarnaast zijn ze ADR FL-gecertificeerd zodat een optimale inzetbaarheid haalbaar is. Tevens zijn de voertuigen voorzien van Alarmklasse BV03. Voor extra flexibiliteit en comfort zijn de trekkers voorzien van luchtvering rondom en uitgebreide specificaties. De nieuwe Scania’s zijn, en worden, geleverd door Scania Alblasserdam.

Henk Vlot heeft gekozen voor de 450 pk-motor in combinatie met het Scania Ecolution. De zes cilinder-motor belooft zuinige kilometers, helemaal in combinatie et het Scania Ecolution-programma. Daarmee worden de kilometers niet alleen gemonitord, maar wordt ook een verbruiksprestatie vooraf afgesproken.

De eerste brandstofresultaten van de nieuwe Scania R450 trucks zijn de beste die Henk Vlot ooit heeft geregistreerd, zo meldt Scania Nederland in een persbericht.

Geen EGR

Het nieuwe Euro 6, 13 liter motorplatform, wat gedeeld wordt met de 410 pk motor, maakt geen gebruik van EGR – ofwel uitlaatgasrecirculatie. Daarmee loopt de motor iets koeler. Het SCR-systeem alleen (AdBlue) zorgt ervoor dat de Euro 6-norm gehaald wordt.
 
Gecombineerd met de laatste versies van Scania Opticruise, Active Prediction, Eco-roll en de vrijloop Retarder ontstaat een truck die op alle fronten scherpe resultaten scoort.

Henk Vlot op de thuisbasis de beschikking over de telematica van de Scania Communicator, zodat men goed inzicht heeft in het wagenpark als het gaat om voertuigprestaties en chauffeursgedrag.

20 Scania R450's naar Henk Vlot
De eerste tien trekkers zijn reeds geleverd en staan hier met twee andere trekkers op de foto.

Henk Vlot

Henk Vlot Transport BV is opgericht door de naamgever Henk Vlot in 1973. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een logistieke onderneming van 45 trekkende eenheden die transporten uitvoeren in heel Europa. De dienstverlening die Henk Vlot verricht is vooral gericht op het vervoeren van zeecontainers met alle daarbij behorende aspecten.

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie