klassiekers
| 11:55 | Arjan Olsthoorn

Zes klassiekers uit 40 jaar Truckstar: snuiven aan vroeger

In dit jubileumjaar bladeren we geregeld door oude jaargangen van Truckstar. Als vanzelf ontstaat het idee om enkele vrachtwagens van weleer bij elkaar te halen om even de sfeer van vroeger op te snuiven. Het resultaat? Een prachtige rij met klassiekers.

Er blijken in Nederland heel wat liefhebbers te zijn die een klassieke truck in bezit hebben. Even rondbellen levert een mooi rijtje op van zes zwoegers van vier decennia geleden op. We vragen hun eigenaren om op een zonnige zaterdag naar Amersfoort te komen voor een mooie reportage.

Je vindt dit verhaal in Truckstar jubileumeditie 11.

Als alle zes auto’s zijn gearriveerd, ziet het er op het parkeerterrein uit alsof we veertig jaar terug in de tijd zijn. Het is zo gaaf om hier auto’s te zien staan die vroeger echt gemeengoed waren op de Europese wegen. Dat geldt wellicht in mindere mate voor de Ford Transcontinental, maar daarvan reden er stiekem toch nog best wel wat in ons land. Bovendien werd de truck in Amsterdam gebouwd en dat alleen al maakt dat hij hier niet mag ontbreken. Natuurlijk is de line-up van vandaag een selectie, maar wel met de belangrijkste spelers van destijds.

Bekijk hieronder de video.

We vragen hun eigenaren om op een zonnige zaterdag met hun klassiekers naar Amersfoort te komen voor een mooie reportage. Als alle zes auto’s zijn gearriveerd, ziet het er op het parkeerterrein uit alsof we veertig jaar terug in de tijd zijn. Op een rij: DAF FT3300, MAN F8 19.321, Scania LB141S V8, Ford Transcontinental 4435, Mercedes-Benz 1936 en een Volvo F12

Wil je meer van dit soort verhalen lezen? Word dan abonnee en ontvang Truckstar automatisch bij je thuis!

1 Reactie
  1. Mooiste tijd uit mijn leven. Zelf zo’n 6 jaar met een Ford Transcontinental in alle uithoeken van Europa geweest. Wat een auto. Daarna kreeg ik een nieuwe Scania 112 M. Nooit echt blij mee geweest. Zo’n Transcontinental had gewoon wat en je moest er ook mee kunnen rijden ( en dat kon ik ).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie