Zeer strakke Iveco Stralis Hi-Way
| 12:39 | Korneel Luth

Zeer strakke Iveco Stralis Hi-Way

Eigenrijder G.A.van der Stelt uit Nieuwendijk heeft een wel heel strakke Stralis Hi-Way in gebruik genomen.

Het gaat om een prachtig donkergrijs metallic gespoten voorloopastrekker met 460 pk. Los van twee dikke luchthoorns en enkele lampjes, is de look van de Stralis erg clean gebleven. Het effect is bijzonder. De truck komt, mede ook dankzij de strakke zonneklep en de Scania-kappen over de voorloopas en trekas, prachtig uit de verf.

Eigenrijder

G.A. van der Stelt zit in de zeecontainers en begon 22 jaar geleden als eigenrijder. In die tijd heeft hij alleen maar Iveco gereden. Iveco-dealer Schouten leverde de nieuwe truck af, maar leverde 22 jaar geleden ook de eerste Iveco af. Schouten is trots op de lange relatie met van der Stelt.

De 11 liter Cursor-motor van de nieuwe Stralis levert naast 460 pk 2150 Nm koppel, tussen 925 en 1.500 toeren. Voordeel van de Iveco-motoren (van FPT) is dat ze geen EGR hebben om toch de Euro 6-norm te halen. De voorloopas is hefbaar en gestuurd.

Zeer strakke Iveco Stralis Hi-Way
Als eigenrijder heb je de luxe dat je echt wat van je auto kan maken. G.A. v/d Stelt heeft daarbij een knappe balans gevonden tussen minimale details en de auto toch ‘dik’ laten zijn.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie