Willems Baling Equipment
| 09:53 | Arjan Olsthoorn

Willems Baling Equipment kiest voor Volvo FM

Willems Baling Equipment is specialist in turn-key oplossingen om bulkproducten gecomprimeerd te verpakken. De geavanceerde machines vinden vanuit Hapert hun weg over de hele wereld. Het bedrijf zet sinds kort een Volvo FM-trekker in om transport efficiënter uit te voeren. “Het beste wat er nu verkrijgbaar is.”

Houtkrullen, zaagsel, gras, stro, substraat, isolatiemateriaal en panelen, papierpulp, textiel. Het is slechts een greep uit het enorme arsenaal van bulkproducten die met de machines van Willems Baling Equipment zo efficiënt mogelijk worden verpakt. “Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van complete oplossingen om volumineuze bulkproducten gecomprimeerd te verpakken”, zegt Bram Willems. “Met onze machines kunnen bulkproducten met factor twee tot factor tien worden gecomprimeerd, afhankelijk van het product.”

Van Brazilië tot Australië

Jos en Hennie Willems begonnen in 1992 met Willems Baling Equipment. Inmiddels zijn ook zonen Bram en Harm actief in het familiebedrijf, dat tachtig medewerkers heeft. De volautomatische machines en machinelijnen van Willems Baling Equipment worden wereldwijd aan afnemers in 29 landen geleverd. Bram Willems: “Circa 80% van onze machines gaat naar het buitenland. Constructies met een oppervlakte van 300m2 zijn voor ons geen uitzondering. In feite leveren wij een complete installatie om bulkproducten te verpakken, inclusief machines voor noodzakelijke bewerkingen. Om een voorbeeld te geven: aan de voorkant gaat er een boomstam van drie meter in die er aan de achterkant als houtkrullen uit komen in handzame verpakkingen, netjes opgestapeld op pallets en klaar voor transport.”

Verpakkingsoplossingen

Als fabrikant van complete verpakkingsoplossingen heeft Willems Baling Equipment alle kennis en faciliteiten onder één dak. “Wij doen in principe alles van A tot Z zelf: van engineering en productie tot montage op locatie en inbedrijfstelling, waar ook ter wereld. Het grote voordeel hiervan is dat we flexibel zijn en een totaaloplossing kunnen engineeren voor specifieke vragen. Voor een aantal specifieke bewerkingen werken we samen met een aantal bedrijven in De Kempen. Bepaald laswerk laten we bijvoorbeeld doen bij een gespecialiseerd constructiebedrijf. Dat geldt ook voor het coaten van plaatwerk, dat we bij een poedercoatbedrijf laten doen. Dat is de reden dat we nu een truck hebben aangeschaft.”

Volvo FM 380

Voor het transport van plaatwerk naar deze bedrijven heeft Willems Baling Equipment een Volvo FM 380 4×2-trekker in gebruik genomen. “Onze eerste truck”, zegt Willems. “Mijn broer Harm heeft speciaal hiervoor zijn vrachtwagenrijbewijs gehaald. Voorheen vervoerden we het plaatwerk met een bedrijfswagen met oplegger. Nu doen we dat met een trekker-oplegger combinatie en dat heeft als grootste voordeel dat we per rit 1,5 keer zoveel mee kunnen nemen.”

Bram en Harm Willems kozen vol overtuiging voor de Volvo FM. “Toen we rond gingen kijken, presenteerde Volvo Trucks net de nieuwe FM. Het nieuwe model was voor ons de doorslaggevende reden om voor Volvo te kiezen. Qua interieur is de FM het beste wat er nu op de markt verkrijgbaar is. Wat ons opviel: de ruime cabine, de lage instap met twee treden, wat echt een voordeel is als je dagelijks vaak moet in- en uitstappen, het moderne digitale instrumentendisplay, de luchtgeveerde stoel en het verstelbare stuur met kantelbare stuurkolom. Daarmee beschikken we over een truck die zeer comfortabel rijdt. Ook op het gebied van veiligheid springt Volvo er echt bovenuit.”

Low deck

De Volvo FM is uitgerust als low deck met een schotelhoogte van slechts 97 centimeter. “Dat hebben we gedaan in verband met de oplegger, die een volledig vlakke vloer heeft”, zegt Bram Willems. “Daardoor kunnen we het laadvermogen volledig benutten. Omdat het een low deck-trekker is, moesten de sideskirts speciaal op maat worden gemaakt. BAS Truck Center heeft dat helemaal voor ons geregeld. Ook wilden we graag een camera achterop de oplegger waarvan de beelden zichtbaar moeten zijn op het secundaire scherm in de cabine van de truck. BAS Truck Center heeft dat samen met de leverancier van de oplegger opgepakt en kortgesloten, zodat wij daar helemaal geen omkijken naar hadden. De prettige samenwerking met de accountmanager, inclusief een uitgebreide toelichting bij de aflevering, en de extra inspanning die BAS Truck Center voor ons heeft gedaan, geeft ons veel vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”

Willems Baling Equipment

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie