cat. 2 – huif/gesloten vervoer
| 11:51 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 2 – huif/gesloten vervoer

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 2 – huif/gesloten vervoer.

M. Wolf

Manfred Wolf (39) is half januari gaan rijden met zijn Scania 650S met sleepas en die heeft inmiddels 65.000 kilometer op de teller staan. Hij rijdt samen met zijn broer en vader in de vennootschap onder firma die vader Wolf ooit startte. „De auto is al bijna een jaar oud, maar door corona werd de levering van de speciale dieseltanks vertraagd. Daardoor liep de rest van de opbouw ook uit en kon ik er pas in januari mee gaan rijden. Hij is opgebouwd bij Latte, een oom van me. Die maakte de tanks erop, zorgde voor de bullbar en maakte een mooie kastenwand achter de cabine. Het interieur is uitgevoerd in wit met blauw Deens pluche”, vertelt Manfred. Hij rijdt op Scandinavië en maakt zich wel een beetje zorgen om de verkiezing. „Door al die grindwegen hier is het erg lastig hem mooi te houden. Uiteraard ben ik er zuinig op en was ik hem zo vaak als mogelijk, maar uiteindelijk blijft het wel gewoon een werkauto.”

M. Wolf

A.E. Hoogendoorn

Vorig jaar was de Scania S650 van Mark van Beek (32) net op tijd klaar voor het Fotojaarboek. Dat leverde hem een nominatie op en uiteindelijk een tweede plek in zijn categorie bij de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Dit jaar zit hij er opnieuw bij met zijn fraai opgebouwde truck. Verwachtingen heeft Mark niet echt. „Je hoopt altijd dat je ver komt”, is wat hij erover zegt. De Scania is inmiddels anderhalf jaar oud en heeft zo’n 120.000 kilometer op de teller. Mark heeft in 2019 samen met Anna Hoogendoorn (dochter van Piet Hoogendoorn) het transportbedrijf A.E. Hoogendoorn opgericht en rijdt veel met bouwmaterialen. „Ik zit veel op bouwlocaties en in krappe straten. Dat maakt het extra opletten om de auto netjes te houden. Ik was hem elke week. Dan kan ik op een zaterdag wel een uur of vijf bezig zijn. Dat is ook de hobby.”

A.E. Hoogendoorn

Dairytop

Handelsbedrijf Dairytop levert alles voor kalveren, van voer tot hokken. Voor het transport van zijn eigen producten heeft het bedrijf enkele vrachtwagens, waaronder deze Scania S580. „Die vrachtwagens zijn eigenlijk mijn hobby”, verklaart eigenaar Johan Hoogendoorn. „En uiteindelijk zijn ze ook een beetje een visitekaartje voor het bedrijf”, voegt hij eraan toe. Grappig detail is dat de zakken kalvervoer dezelfde kleuren hebben als de vrachtwagen. Johan liet het chassis dichtmaken met traanplaat en kleedde de S580 verder aan met een achterbumper, een lichtbak met Michelin-poppen ernaast en twee flinke luchthoorns. „Het is een sleepastrekker geworden, gewoon omdat ik dat mooi vind. Dat de auto überhaupt zou worden genomineerd, had ik niet verwacht. Er staan zoveel mooie auto’s in dat Fotojaarboek”, aldus Johan. De chauffeur op de Scania is Bryan Vochteloo (19), die bij Dairytop begon als autowasser. Hij rijdt er nu twee weken mee en valt wat dat betreft met zijn neus in de boter.

dairytop

Voorgaande jaren
Eenentwintig jaar geleden, in 2000, was de Mercedes van Van der Weerd – Worlds of Fun de mooiste van Nederland. Vandaag de dag zou deze truck in categorie 2- huif/gesloten vervoer hebben meegedaan. Iets minder lang geleden streden de trucks van Weeda, Dijkstra en Tijssen om de felbegeerde titel. Echter werd geen van die trucks in 2015 verkozen tot Mooiste Truck van Nederland. Tijdens de verkiezing van de Mooiste truck van Nederland in 2020 werd Eddy Verhaar met zijn fraaie Volvo FH combi eerste in de categorie en derde overall. Tevens sleepte hij de tweede prijs voor opbouw in de wacht.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

bfgoodrich euromaster


Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie bulk- en tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie speciale voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losse trekkers

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie