| 19:01 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 1 – geconditioneerd vervoer

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 1 – geconditioneerd vervoer.

Hermus International

Ton Boshuis (48) is nog een beetje beduusd van de nominatie. Hij rijdt pas een week op de Scania S650 van Hermus International. De foto voor het Jaarboek is ingestuurd door de vorige chauffeur. Ton blijkt wel een liefhebber van mooie trucks, want hij gaat onder meer al jaren naar de Nordic Throphy. „Ik ben ook wel een poetser, maar daar is normaal gesproken weinig tijd voor, omdat we ook veel in het weekend rijden”, vertelt hij. De trips met bloemen en planten of groente en fruit gaan voornamelijk naar Duitsland en Engeland. De Scania zelf is al wat ouder, maar heeft door omstandigheden nog maar weinig gelopen. De opbouw heeft de vorige eigenaar laten doen bij Steve’s Place en ook het interieur werd helemaal voorzien van andere bekleding in diverse bruintinten.

hermus international

Jan C. Swijnenburg

Jan Verrips (32) rijdt pas een paar maanden met de nieuwe DAF XF 480 van Jan C. Swijnenburg. „De auto is al van 2019, maar we hebben hem helemaal naar eigen smaak opgebouwd. Eigenaar Jan houdt ook van mooie trucks en samen hebben we bedacht hoe hij eruit kwam te zien. Zo kwamen er staande uitlaten op, een grotere tank en rechts een flinke kist. En ik wilde een bullbar”, aldus de chauffeur. Van binnen is de DAF ook helemaal aangepakt met bruin en crèmekleurig leer. Uiteraard ontbreekt een wit stuur niet. Jan is er wekelijks mee onderweg naar Denemarken met bloemen en stukgoed. „Ik ben supertrots op de nominatie. Hopelijk win ik mijn categorie, maar de eindoverwinning is lastig, want onze auto’s zijn toch wat smaakgevoelig. Ik vind het echter al een eer om er te staan.”

Jan C. Swijnenburg

De zwart-witte Scania S650 van Nick Valk (29) is door zijn kleurstelling een opvallende verschijning. „Dat is eigenlijk spontaan ontstaan toen ik mijn eerste eigen auto kocht. Dat was een zwarte Scania en daar bracht ik wat witte accenten in de grille op aan. Toen stelde iemand voor om de hele grille wit te maken. Dat zwart-wit-concept heb ik bij deze nieuwe helemaal doorgevoerd”, geeft Nick aan. Hij liet onder meer het chassis dichtmaken en staande uitlaten monteren. Die uitlaten werden dus ook wit. Verder is het hele interieur gedaan, waarbij een driespaaks stuur niet ontbreekt. De geluidsinstallatie krijgt voor de verkiezing wel nog een update. „Dan kun je horen waar ik sta”, grapt Nick, die de nominatie niet had verwacht. „Maar ik ben er heel blij mee”, zegt hij. Nick is met zijn combinatie dagelijks onderweg voor Bakkerij ’t Stoepje.

N. Valk

N. Valk

Voorgaande jaren
Het is al even geleden dat een vrachtwagen uit categorie 1 – geconditioneerd vervoer er vandoor ging met de titel Mooiste Truck van Nederland. Daarvoor moeten we terug naar 2010 en de Scania van Rob Waasdorp. Vorig jaar werd de Scania S520 van De Lindenborg met chauffeur Remco Otjens nummer 1 in deze categorie. In 1996 werd de Volvo FH12 van R. de Mooi verkozen tot de Mooiste Truck van Nederland.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.


Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie bulk- en tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie speciale voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losse trekkers

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie