cat 7. - speciale voertuigen
| 13:36 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 7 – speciale voertuigen

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 7 – speciale voertuigen.

J. A. de Haan

De auto van Jan Auke de Haan (48) is al zeven jaar oud, maar ziet er nog uit om door een ringetje te halen. De Volvo FH4 460 wordt gebruikt voor het transport van kalveren en varkens en heeft inmiddels 700.000 kilometer op de teller staan. Van de deelnemers aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland is dit ongetwijfeld de truck die de grootste boodschap heeft gedaan. Jan Auke vindt het daarom een hele eer dat de Truckstar-lezers zijn truck hebben genomineerd om mee te doen. Hij vertelt dat de laadbak van de motorwagen al zeventien jaar oud is, want die is van de vorige truck overgenomen. De aanhanger daarentegen is nog maar twee jaar geleden aangeschaft. Die aanhanger is iets speciaals: het is een ‘cattle cruiser’, waarbij de onderste laadvloer zich tussen de wielen bevindt: er kunnen daardoor twee lagen koeien worden geladen of drie lagen varkens.

J.A. de Haan

Hendriks Lottum

Al 42 jaar zit Kees Hendriks (62) in het bergingswerk en al die tijd heeft hij uitsluitend met Scania’s gewerkt, de meeste met achtcilindermotor. De nieuwe R650 V8 is de dikste die hij ooit heeft gehad en omdat het waarschijnlijk zijn laatste auto voor zijn pensioen is, kreeg Kees bij de opbouw helemaal de vrije hand. De auto is voorzien van alles wat het werk gemakkelijk en het leven aangenaam maakt. Kees is ooit begonnen op een Scania 110 Super met 274 pk. Dat was in die tijd heel wat. De 650 pk die Kees nu ter beschikking heeft, vindt hij niet overdreven. „Dat vermogen kun je goed gebruiken, bijvoorbeeld als je overbeladen combinaties uit het buitenland moet halen”, vertelt hij. De nieuwe truck is zijn eerste met automaat. Ondanks wat bedenkingen in het begin vindt hij dat dat toch wel erg fijn rijdt.

Hendriks Lottum

Tijs de Koning

Auto’s van Pluimveehandel Tijs de Koning zijn wel eerder genomineerd geweest voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland, maar het is voor het eerst dat een DAF die eer te beurt valt. Adriaan de Pee (33) is de gelukkige bestuurder van de DAF XF 480 Space Cab. Hij zit nu ruim acht jaar in het pluimveetransport en is daar heel tevreden mee. „Ik rijd voornamelijk leghennen naar de slachterijen en dat betekent dat ik vooral ’s avonds en ’s nachts rijd. Voor mij geen probleem, want ik ben een avondmens”, aldus de chauffeur. De bestemmingen liggen in Duitsland, Frankrijk en Polen. Adriaan is vooral trots op de fraaie kleurstelling van zijn combi. De striping en het rood zijn vrijwel hetzelfde als bij de auto’s die veertig jaar geleden voor het bedrijf reden. Het rood is alleen wat meer dieprood geworden, wat een chique uitstraling oplevert.

Tijs de Koning

Voorgaande jaren
Een Mooiste Truck van Nederland werd er nog niet gekozen uit deze categorie. Wordt dat dit jaar anders? In 2020 ging Fa. W. van Wijk er met de eerste prijs in categorie 7 vandoor. Hieronder een aantal deelnemers in de categorie 7 – speciale voertuigen uit eerdere jaren.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

bfgoodrich euromaster


Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie bulk- en tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losse trekkers

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie