| 17:18 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 4 – zeecontainertransport

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 4 – zeecontainertransport.

Gebr. Geelhoed

Alle trucks van de Gebr. Geelhoed uit Middelharnis zien eruit om door een ringetje te halen. Vorig jaar stond er al een Scania van de firma bij de genomineerden. Ditmaal is het de beurt aan de nieuwe DAF XF 480 van Gerrie de Waard (33). Hieraan werd op verzoek van Gerrie nog meer aandacht besteed bij het opbouwen. Zo kwamen er naast de dichtgebouwde zijkanten, traanplaat op het chassis en een speciale achterbumper ook een slangenrek met speakers en staande uitlaten. Aan de voorzijde kreeg de DAF een bullbar met bovenin extra lampen en onderin een extra lichtbak. Op het dak kwam een grote lichtbak met nog vijf verstralers erop. De achterwand van de cabine is voorzien van een vlakke plaat met het bedrijfslogo in airbrush. De binnenzijde liet Gerrie eveneens helemaal bekleden met leer in diverse bruintinten.

Geelhoed

C. Sollie

Eigenrijder Chris Sollie (28) is geen onbekende voor Truckstar, want hij stond er al eens in met zijn vorige Volvo FH. Sinds februari rijdt hij met een geheel nieuwe FH, die helemaal naar zijn zin werd opgebouwd. Ard Houweling verzorgde die opbouw met een andere achterbumper, een dichtgebouwd chassis, lichtlatten langs de skirts, lichtbak, Michelin-poppen, extra lampen en een bullbar voorop. Hij werd gespoten in dezelfde stijl en kleuren als de vorige Volvo, maar met iets meer oranje bij het dak. Vervolgens paste Royal Class het interieur helemaal aan. „Ik ben superblij met het resultaat en kan ook echt niets bedenken wat ik nog zou willen. Die nominatie is onverwacht, maar heel leuk. Het voelt als een blijk van waardering. Mijn kansen? Nou, de derde prijs in mijn categorie heb ik sowieso.”

Chris Sollie

BD Logistics

Transportbedrijf BD Logistics werd twee jaar geleden opgericht. De eerste auto van de firma was een witte Scania die werd overgenomen van Dijkstra Plastics. Chauffeur Jorn Yland (22) kreeg de tweede auto, een geheel nieuwe Scania 450S. „Hierbij konden we ook een kleurcombinatie verzinnen voor het jonge bedrijf. Ik heb daarbij helemaal de vrije hand gehad qua ideeën. Uiteindelijk is daar dit uitgekomen. Ook wat betreft de opbouw mocht ik mijn gang gaan. Zo is de Scania helemaal aangekleed met een dichtgebouwd chassis, een speciale achterbumper, een slangenrek met staande uitlaten en een lichtbak. Het interieur moet nog worden gedaan, maar daarvoor is helaas een wachtlijst. Dat lukte niet meer voor de verkiezing”, aldus Jorn. Daar baalt hij wel van, want dat verkleint zijn kansen bij de jurering, verwacht hij. „Ik rij ermee sinds december 2020, voornamelijk Duitsland en Denemarken. Er staat inmiddels 100.000 kilometer op de teller.”

BD Logistics

Voorgaande jaren
We moeten terug naar 2015 toen er uit deze categorie voor het laatst een overall-winnaar werd gekozen. De Mooiste Truck van Nederland uit dat jaar is de DAF XF van Jos Jansen. Een andere opvallende truck in categorie 4 – zeecontainertransport is de auto van Michel Kramer, in 2012 werd hij met zijn Scania Longline Mooiste Truck van Nederland. Vorig jaar werd de DAF XF 530 van Weeda Transport eerste in categorie 4, tweede overall en ging chauffeur Vincent Leijten er ook met de tweede prijs voor opbouw vandoor.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

bfgoodrich euromaster


Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie bulk- en tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie speciale voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losse trekkers

2 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie