cat. 6 - bulk- en tanktransport
| 18:56 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 6 – bulk- en tanktransport

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 6 – bulk- en tanktransport.

Faasse Transport

„Ik ben met mijn neus in de boter gevallen”, zegt Geoffrey Vermeulen. „Ik werk pas een jaar bij Faasse Transport uit Aagtekerke, maar aan het begin van dit jaar heb ik een nieuwe trekker gekregen en in maart een nieuwe oplegger. En nu ben ik ook nog eens genomineerd voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland”, vertelt hij trots. Geoffrey rijdt met een Scania R650 waarvan de kleurstelling heel fraai doorloopt op de oplegger. De achterkant van de trekker is helemaal dichtgemaakt met een blokkenbumper. Tussen de twee staande uitlaten is op de achterkant van de cabine een afbeelding van een molen te zien. Dezelfde molen is ook te zien in het interieur. Geoffrey vindt het een grote eer dat de lezers van Truckstar zijn auto hebben genomineerd.

Faasse Transport

S.P.J. Jansen Transport

De truck van Stefan Jansen (30) wordt langzamerhand een bekende bij de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. In 2019 werd hij derde in zijn categorie, vorig jaar werd hij tweede. „Dus hoop ik dat ik nu eerste word”, aldus Stefan. „Maar ik heb al gezien dat mijn collega’s ook supermooie auto’s hebben”, zegt hij er meteen bij. Aan zijn truck heeft hij sinds vorig jaar niet zoveel veranderd. „Nou ja, behalve dan dat ik er weer 150.000 kilometer bij heb gezet, want in het mesttransport moet er natuurlijk wel worden gewerkt”, aldus Stefan. Zijn truck heeft inmiddels 580.000 kilometer afgelegd en vertoont hier en daar al wel lichte gebruikssporen. Hij hoopt dat de jury rekening houdt met het gebruik dat er van de auto wordt gemaakt en vooral zal letten op het complete plaatje van trekker en oplegger. Dat is volgens hem de reden dat de lezers van het Fotojaarboek zijn truck hebben genomineerd.

S.P.J. Jansen Transport

Kant Oliehandel

Maar liefst drie jaar heeft Corstiaan voor den Dag (30) moeten wachten op zijn nieuwe truck. Het bedrijf waarvoor hij werkt, wilde in plaats van de Iveco’s waaruit het wagenpark bestaat een nieuwe Scania aanschaffen, met alle toeters en bellen en ook een V8-motor. Precies na de bestelling kon de fabriek echter een tijdlang geen achtcilindermotoren leveren en daarna ging de tankbouwer failliet en bedroeg de wachtlijst bij een andere tankbouwer anderhalf jaar. Nu is de truck echter helemaal klaar en wat er staat, liegt er niet om. Corstiaan is heel blij dat de tank precies even hoog is als de bovenkant van de cabine. Dat levert een mooi strak geheel op. Aan het interieur is nog niks gedaan. „Daar was geen tijd voor, want we wilden er na al dat wachten eindelijk eens mee rijden. De auto moet tien à vijftien jaar meegaan, dus het interieur komt zeker aan de beurt.”

Kant Oliehandel

Voorgaande jaren
De laatste keer dat de Mooiste Truck van Nederland uit deze categorie kwam is alweer lang geleden. Daarvoor moeten we terug naar 2006, in dat jaar ging J. de Bruyn met een Scania R500 er met de titel vandoor. In 2017 werd chauffeur Hajo Miedema met zijn Mercedes Actros van Groenendaal Transport derde in categorie 6. Vorig jaar werd de Scania van Kees In ’t Veen eerste in deze categorie.

 

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

bfgoodrich euromaster

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie speciale voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losse trekkers

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie