cat. 8 - losse trekker
| 12:11 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 8 – losse trekkers

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 8 – losse trekkers.

Gerdez

Dat Freddy Gerdez (37) dit jaar opnieuw met zijn Scania S650 voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland is genomineerd, had hij niet verwacht. „Er is uit zoveel moois te kiezen in deze categorie, dus wanneer ik dan in de top-drie kom, ben ik daar wel trots op. Waarschijnlijk spreekt de kleurstelling niet alleen mij, maar ook veel anderen aan”, aldus Freddy. Inmiddels heeft de Scania 330.000 kilometer op de teller staan. Normaliter rijdt hij losgestort, voornamelijk aardappelen. Sinds corona in het land is, is dit werk wat minder en rijdt Freddy ook met een koeltrailer groente en fruit. Aan de Scania is sinds vorig jaar niets veranderd en dat is eigenlijk ook gelijk het meest opvallende. Zwaar werk, een jaar ouder en er dan als nieuw uitzien, dat is wel een prijs waard.

Gerdez

Folmer

Eigenrijder Johan Folmer (45) bezoekt met zijn Scania en stenentrailer met kraan, dagelijks bouwplaatsen waar hij sandwichpanelen aflevert. „Ik houd van wat uitdaging in het werk, zoals moeilijk bereikbare plekken. Hoe listiger, hoe beter. En dan wel de boel heel houden, uiteraard”, aldus Johan. Dat heel houden gaat hem duidelijk goed af, want de Scania ziet eruit alsof hij net uit de showroom komt. Johan kocht de truck een jaar geleden en heeft hem naar eigen smaak laten opbouwen. De huisstijl van Folmer heeft echter wel een kleine wijziging ondergaan. Zo reed Johan hiervoor in een in donkerrood en crèmekleur uitgevoerde Scania. Bij deze truck is de lichte streep over het midden van de cabine gebleven, maar de kleur van de nieuweling werd aangepast aan de huisstijl van de klant, diep-donkerblauw.

Folmer

Weeda Transport

De Iveco S-Way van Weeda Transport hebben we al uitgebreid kunnen bewonderen in de Super Truck Special. Chauffeur Jack van Gorsel (35) is tot nu toe echter buiten beeld gebleven. Jack is wel bekend met het merk en heeft vroeger vaker Iveco gereden. De nieuwe bevalt hem heel goed. Hoewel het thema en de styling van de truck vaststonden, heeft Jack toch wat inspraak gehad in de uitvoering. Zo wilde hij het bovenbed graag aan de voorkant én moest er plaats worden ingeruimd voor audio, heel veel audio. Die wensen zijn uitgekomen. Maar liefst zestien speakers, twee subwoofers en vier versterkers maken het Jack mogelijk zich in muziek te hullen. De van zichzelf stille Iveco zou nu zonder meer kunnen meedoen in een decibellencontest.

Weeda Transport

Voorgaande jaren
In onze rijke Truckstar-geschiedenis zijn een aantal iconische vrachtwagens tot Mooiste Truck van Nederland verkozen. Denk bijvoorbeeld aan de Volvo van Ederveen en de DAF van Besseling. In de recentere geschiedenis deed ook De Zeeuw met zijn fraaie DAF XF mee aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Vorig jaar was de Scania R650 van Robert van der Linden winnaar in deze categorie.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

bfgoodrich euromaster


Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie bulk- en tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie speciale voertuigen

 

4 Reacties
  1. Deze S Way ziet er gelikt uit,en komt uit Italië,
    dus heeft al een voorsprong,en durft het aan
    om wat anders te rijden dan alweer een Scania.
    De gedoodverfde winnaar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie