cat. 5 - losgestort vervoer
| 13:57 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 5 – losgestort vervoer

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 5 – losgestort vervoer.

Kleinjan Transport

Ook vorig jaar behoorde de Scania R650 van Joost Kleinjan (22) tot de genomineerden, toen werd hij tweede in zijn categorie. Dit jaar gaat Joost nog harder poetsen. Aan de auto zelf heeft hij sinds vorig jaar niet veel veranderd. In het interieur is er alleen wat extra rode verlichting bij gekomen. Wel houdt hij de truck in prima conditie door hem elke dag af te spuiten en kleine beschadigingen door steenslag en dergelijke meteen bij te werken. „In het aardappelwerk ben je altijd bezig in een stoffige omgeving op boerenerven”, vertelt Joost. „Daardoor is het lastig de auto mooi te houden. Toch doe ik daar elke dag mijn best voor. Als je een mooie auto hebt, moet je zorgen dat hij er elke dag mooi bij staat, dus niet alleen tijdens de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland.”

Kleinjan Transport

T. Brouwer

Deze dikke Scania R580 8×4 met Palfinger-kraan, VDL-haakarm en Vossebelt-afzetbak is de eerste nieuwe auto die Tonny Brouwer (32) heeft gekocht sinds hij vier jaar geleden begon als eigenrijder. De eerste jaren werkte hij met een tweedehands truck, maar vanwege de vele mankementen besloot hij een nieuwe truck aan te schaffen en daarbij te kiezen voor een A-merk. „Dan wordt stilstand zoveel mogelijk voorkomen”, zegt hij daarover. Voor het spuitwerk koos hij een combinatie van groen, rood en wit. „Dat ziet er ouderwets uit en dat was ook de bedoeling”, aldus Tonny. „Het zijn de kleuren waarin de oldtimer-trucks van mijn vader zijn gespoten”, licht hij toe. De cabine heeft een laag dak, niet per se omdat dat old school is, maar omdat een lage cabine veel gemakkelijker is bij het kraanwerk.

T. Brouwer

G.&J. van Leeuwen

Bij paardenmesthandel G&J van Leeuwen moeten de trucks in de eerste plaats praktische werkpaarden zijn. „We hebben de nieuwe Scania R580 niet met opzet heel bijzonder gemaakt”, vertelt eigenaar Joost van Leeuwen. „Bij de opbouw en inrichting van de truck stond voorop dat die efficiënt moet zijn, dus dat je als chauffeur je werk er zo goed en gemakkelijk mogelijk mee kunt doen. Een truck als deze moet ook minstens tien jaar meegaan. Pas op de tweede plaats kwam de aandacht voor het fraaie uiterlijk”, aldus Joost. Daar wordt dan niet op beknibbeld. Zo is het spuitwerk van de carrosserie afgedekt met negen lagen lak. Ook zijn de hydraulisch bediende afdeknetten heel fraai weggewerkt in de bovenbouw, zodat je er nauwelijks iets van ziet. Chauffeur is Cobus Nagel, die intensief betrokken is geweest bij de opbouw.

G.&J. van Leeuwen

Voorgaande jaren
Vorig jaar kwam de Mooiste Truck van Nederland uit categorie 5. De Scania van Stijnis Verbeek werd eerste in zijn categorie, ontving de eerste prijs voor opbouw, pakte ook de eerste prijs voor spuitwerk en de tweede prijs voor interieur. In 2019 werd de Volvo van Nick Willigenburg gekroond tot mooiste. Dat resulteerde in een overall-winnaar. Van Triest greep in 2004 naar de felbegeerde prijs met een DAF XF.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

bfgoodrich euromaster


Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie open voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie bulk- en tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie speciale voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losse trekkers

4 Reacties
  1. Joost zijn wagen ziet er het netste uit en word de meeste moeite in gestoken om het perfect gereed te hebben voor de verkiezingen, dus alle eer naar Joost🙌🏻

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie