| 11:10 | Arjan Olsthoorn

Mooiste Truck van Nederland 2021: cat. 3 – open voertuigen

Uit meer dan 1400 vrachtwagens kozen de lezers van het Truckstar Fotojaarboek de trucks die zij een prijs waard vinden. Het Truckstar Festival mag dit jaar dan niet doorgaan, de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door! Hieronder presenteren we je de genomineerden in categorie 3 – open voertuigen.

Hardeman van Harten

Blij verrast is Berry Melissen (25) dat hij is uitgekozen voor de finale van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. „Ik had er zelf niet aan gedacht om een foto in te sturen, maar dat hebben mijn collega’s geregeld”, vertelt hij. Die hebben dat met een goede reden gedaan, want de Scania 650S uit 2021 met daarop een verreiker vormt een indrukwekkende combinatie. Berry is dagelijks te vinden op de bouwplaats, waar hij met zijn verreiker hand- en spandiensten verleent aan de bouwers. Hij is dan ook doordeweeks meer machinist dan chauffeur. Dat neemt niet weg dat hij trots is op zijn Scania, die hij van buiten en van binnen flink onder handen heeft genomen. „Die verreiker is mijn werk, maar de truck is echt mijn huisje geworden.’’

hardeman van harten

Postma

Eric Jellesma (33) is de blije bestuurder van de Scania R450 van Postma, waarvoor hij allerhande machines vervoert. „Leuk werk, je moet alles kunnen rijden. Van oud tot nieuw en soms is het puzzelen om de handel erop te krijgen”, vertelt Eric. Drie jaar rijdt hij nu voor Postma, het eerste jaar op een wat oudere DAF. Na dat eerste jaar mocht hij een eigen auto kiezen. Het werd deze Scania R450. Eric rijdt af en toe nationaal, maar voornamelijk internationaal – vaak Duitsland en Oostenrijk – en is heel tevreden met zijn werk en materieel. De gebroeders Postma zijn dan ook duidelijk truckliefhebbers, aldus Eric. „Alles is metallic gespoten en voorzien van drie laklagen en als je wat op of aan de trucks wilt, krijg je de vrije hand. Zo is de cabine van mijn truck helemaal bekleed en van alle gemakken voorzien”, vertelt hij. Geen straf om hiermee van huis te zijn.

postma

Gerben Buiter

Dat zijn truck toch het Fotojaarboek had gehaald, was René van der Veen (32) totaal ontgaan. „Mijn vriendin had het er wel over gehad, maar vervolgens waren we dacht ik te laat met inzenden”, vertelt hij. De foto stond dus toch in het boek en de truck blijkt zowaar ook nog eens een kanshebber. Een mooie onderbreking van zijn dagelijkse werkzaamheden in het transport van sierbestrating. René werkt al dertien jaar bij Gerben Buiter, maar is het nog lang niet zat. Elke dag kent weer nieuwe uitdagingen. „Ik kom veel in nieuwbouwwijken bij particulieren, wat vraagt om het betere stuurwerk”, aldus René. Er zitten niet veel accessoires op en aan de auto: alleen een zonneklep, extra lampen en achterbumper en op de hoekschildjes special paint. Deze truck moet het daar ook niet van hebben, wél van de uitstraling van de complete combinatie.

Gerben Buiter

Voorgaande jaren
De laatste Mooiste Truck van Nederland uit deze categorie is de Volvo FH van Harry van Dalen. In 2017 ging hij er met de eer vandoor. In 1994 is de Scania 143H V8 500 van Salari verkozen tot de mooiste van Nederland. Vorig jaar won de stoere combinatie van Bram Schoones de eerste prijs in categorie 3 – open voertuigen.

Powered by

De verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland wordt mede mogelijk gemaakt door BFGoodrich en Euromaster Nederland.

bfgoodrich euromaster


Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie geconditioneerd vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie huif/gesloten vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie zeecontainertransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losgestort vervoer

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie bulk- en tanktransport

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie speciale voertuigen

Even voorstellen: de genomineerden uit de categorie losse trekkers

3 Reacties
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie