Wielton
| 08:57 | Arjan Olsthoorn

Wielton breidt activiteiten uit naar Nederland

Het Poolse Wielton, fabrikant van aanhangwagens en opleggers, breidt zijn activiteiten uit naar de Benelux-landen. Het aanbod voor de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markt omvat verschillende soorten opleggers, waaronder schuifzeilen, kasten, containerchassis en kippers, die voldoen aan de geldende industrienormen.

Wielton S.A. is onderdeel van de Wielton Group, een Europese speler die wereldwijd tot de top tien fabrikanten in zijn sector behoort. Met productiecentra in meerdere Europese landen, waaronder Polen, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Spanje, en een assemblagefabriek in Italië, heeft de groep een solide basis. Wielton, met zijn 27 jaar ervaring, betreedt nu de Benelux-markt met een breed assortiment aan producten, waaronder schuifzeilen, containerchassis, box trailers en kippers. Er zijn ook plannen om het aanbod uit te breiden met gepersonaliseerde voertuigen.

Lees ook: DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

Wielton biedt ook Aberg Connect-diensten aan, waaronder telematica-oplossingen, en Aberg Service-voordelen voor een uitgebreide after-sales service. Het bedrijf streeft ernaar om zich aan te passen aan de behoeften van klanten in de Benelux-regio.

Positie versterken

De missie van het bedrijf is het leveren van transportoplossingen van hoge kwaliteit. De eerste voertuigen die worden aangeboden zijn onder meer de Curtain Master, Dry Master en Container Master, die worden gekenmerkt door modern design en duurzaamheid. Het bedrijf is al bezig met het verwerken van de eerste bestellingen voor de Benelux-markt.

Wielton investeert in automatisering en robotisering van productieprocessen en werkt voortdurend aan nieuwe oplossingen. Het bedrijf is vastbesloten om te voldoen aan de verwachtingen van klanten in België, Nederland en Luxemburg. De Wielton Group blijft groeien en versterkt zijn positie op Europese en mondiale markten, met een aanzienlijk aantal medewerkers en servicepunten verspreid over Europa. De productie voor de Nederlandse markt vindt plaats in Polen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie