DAF Trucks Vlaanderen
| 09:38 | Arjan Olsthoorn

DAF Trucks Vlaanderen uitgeroepen tot ‘Factory of the Future’

DAF Trucks Vlaanderen is bekroond tot ‘Factory of the Future’. De prestigieuze onderscheiding is een erkenning van de indrukwekkende transformatie van DAF’s cabine- en assenfabriek in het Belgische Westerlo. De hypermoderne en technologisch geavanceerde productiefaciliteit is in zijn soort een van de meest innovatieve fabrieken ter wereld.

Jaarlijks reikt de Belgische technologiefederatie Agoria het ‘Factory of the Future’-certificaat uit aan een klein aantal baanbrekende en duurzame productiefaciliteiten in België. Het doel van Agoria is om innovatie te stimuleren zodat de kracht van de Belgische industrie wordt versterkt.

‘Uitstekend voorbeeld’

“DAF Trucks Vlaanderen is een uitstekend voorbeeld van een ‘Factory of the Future'”, zegt Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen. “Onze technologie-industrie kan alleen internationaal concurreren door sterk te innoveren. We moeten daarom vernieuwing blijven aanmoedigen en ondersteunen. Het is de beste manier om zowel onze productiviteit te verhogen als om voorop te blijven lopen in de digitale én ‘groene race’ die de Europese industrie doormaakt! Het Vlaamse industriebeleid moet dan ook echt gericht zijn op het stimuleren van innovatie.”

‘Erkenning voor het team’

Voor DAF Trucks is de erkenning een duidelijk bewijs van de belangrijke transformatie die de fabriek doormaakte in aanloop naar de productie van de volledige reeks nieuwe generatie trucks. Stijn Van Eyken, Managing Director DAF Trucks Vlaanderen: “Deze bekroning is een échte erkenning voor het team. Samen hebben we een volledig nieuwe cabinefabriek ontworpen en gebouwd, inclusief een milieuvriendelijke spuiterij, een sterk gerobotiseerde ‘body-in-white’-fabriek (waar de kale cabines worden gebouwd) en een gloednieuwe, ergonomische trimming lijn (waar het in- en exterieur van de cabine wordt afgewerkt).”

Bekijk ook onze video: Camera’s of spiegels?

“Bovendien is de assenfabriek volledig heringericht om zowel optimale werkomstandigheden als de hoogste kwaliteit te bieden”, aldus Van Eyken. “Sinds 2017 heeft DAF meer dan € 300 miljoen geïnvesteerd in de vestiging in Westerlo. We behoren tot de innovatieve top van de Belgische automotive-industrie. Het feit dat we zijn bekroond tot ‘Factory of the Future’ illustreert opnieuw hoe succesvol de hightech productie-industrie in België kan zijn.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie