Tielbeke
| 12:27 | Arjan Olsthoorn

Welkoop en Tielbeke breiden samenwerking verder uit

In 2021 is Welkoop Retail voor de 8e keer verkozen tot beste dierenspeciaalzaak van Nederland. Mede door de sterke autonome groei hebben Welkoop Retail en Tielbeke besloten de samenwerking verder uit te breiden. Momenteel rijden er 16 Tielbeke-combinaties voor Welkoop, maar dat worden er 21.

Tielbeke verzorgt sinds begin 2021 de logistieke bevoorrading van de Welkoop Retail winkels in Nederland. Inmiddels is ook het fijnmazige distributienetwerk van Tielbeke aangesloten op het distributiecentrum van Welkoop Retail. Dat maakt het mogelijk om spoedleveringen binnen 24-uur bij de winkels af te leveren.

Kansen voor duurzamer en efficiënte logistiek

Welkoop Retail anticipeert hier tevens op verdere groei vanwege opening van nieuwe winkellocaties in Nederland in 2022 en de groei van de online verkopen. Zo zal Tielbeke begin 2022 ook de palletdistributie gaan verzorgen vanuit het Welkoop onlinefulfilment distributiecentrum in Vaassen. Beide partijen zijn erg tevreden over de samenwerking en hebben met de uitbreiding besloten om de samenwerking te verlengen.

Lees ook: DON Opleidingen, Verkeersschool Trilling en Van Vugt Verkeersopleidingen samen verder

Komend jaar zal gezamenlijk verder gekeken worden waar nieuwe optimalisaties mogelijk zijn om de logistiek nog duurzamer en efficiënter te maken. Eén van de oplossingen zal het lanceren van een nieuwe ‘Control Tower’ zijn. Hiermee komt nog meer transportdata beschikbaar. Daardoor kan het distributiecentrum nog beter inspelen op de benodigde dagelijkse transportcapaciteit. Tevens kan het beter inspelen op de actuele ritinformatie welke de winkelfilialen kan gebruiken bij het ontvangen van de bestelde goederen.

Welkoop

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie