Wat wordt de Truck van het Jaar 2015?
| 21:09 | Korneel Luth

Wat wordt de Truck van het Jaar 2015?

Onze zeven zware distributie-trekkers zijn er klaar voor, maar welke krijgt de titel Truck van het Jaar 2015?

Op vrijdagmorgen begint de Truckstar Truck van het Jaar-verkiezing; de eerste zeven chauffeurs van ons testpanel zullen dan hun punten geven aan elk van de zeven trucks, op talloze gebieden.

We hebben zeven uitstekende trucks staan, allemaal bedoeld voor het zwaardere distributiewerk en met vermogens van tussen de 370 en 410 pk.

Eigen filosofie

Het zijn echter wel allemaal trucks met hun eigen merk-filosofie achter het ontwerp. Zo zijn van sommige trucks de cabines wat smaller, en kom je bij sommige twee treden tegen als je naar binnen stapt en bij andere weer drie.

En ook al hebben ze allemaal een automatisch schakelende versnellingsbak, ook de rij-eigenschappen verschillen natuurlijk.

Duidelijk is dat het stuk voor stuk keurige trucks zijn, met mooi afgewerkte interieurs. Als chauffeur heb je in geen van deze zeven auto’s te klagen. Met andere woorden: het gaat spannend worden de komende drie dagen!

Wat wordt de Truck van het Jaar 2015?
Tijdens de drie testdagen is Bouwheer Zeewolde onze uitvalsbasis, maar voor het maken van foto’s en videobeelden waren we eerst even te gast bij de RDW in Lelystad.

Wat wordt de Truck van het Jaar 2015?
Stuk voor stuk mooie, fijne trucks. Maar welke gaat er winnen?

Wat wordt de Truck van het Jaar 2015?
Van Winkoop uit Ermelo heeft voor ons de trailers bestickerd.


Klik hier voor het nieuwsoverzicht


1 Reactie
  1. Ik ben erg benieuwd wat ervaringsdeskundigen voor een oordeel hebben, waarbij ik ervan uitga dat de testers ook distributiechauffeurs zijn. En dan ook nog eens een test met de 13 liters met (4-stappers) grote cabines, uiteraard door chauffeurs die minimaal 3 nachten per week in hun auto moeten slapen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie