Actros voor De Rijke
| 17:22 | Truckstar Redactie

Actros voor De Rijke

Na een succesvolle proef met zes Actros trucks schaft De Rijke tien Mercedes trucks aan.

In 2012 besloot De Rijke vanwege positieve geluiden uit de markt zes Mercedes-Benz Actrossen te testen. Het bedrijf voerde een tweemerkenbeleid en op dat moment was Mercedes-Benz nog niet vertegenwoordigd in het tweehonderd trekkers tellende wagenpark van de onderneming. Tijdens de test werd een drietal trucks gebruikt door de Spaanse vestiging voor langere transporten en een drietal in Nederland voor kortere ritten, om zo een goed beeld te krijgen van de Actros bij uiteenlopende inzetten. In beide gevallen bleek de Mercedes uitstekend te presteren op het gebied van brandstofverbruik en rijeigenschappen. Reden genoeg voor het bedrijf om nogmaals voor de Actros te kiezen. 

Veelbelovend

De tien nieuwe Mercedes-Benz trekkers van het type 1840 LS zijn onlangs geleverd en worden vooral ingezet voor korte ritten, met name in het containervervoer. Enkele worden echter ingezet met dubbele bemanning en zullen zodoende 24 uur per dag in gebruik zijn. Theo Nolde, Fleetmanager bij De Rijke: “Het is nog te vroeg om uitsluitsel te geven over het brandstofverbruik van de tien nieuwe vrachtwagens, maar de eerste resultaten zijn veelbelovend en ook de chauffeurs zijn enthousiast over de Actros.” Bij vijf van de nieuwe trekkers test het bedrijf bovendien een jaar lang het Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard uit. 

De Rijke

De Rijke Groep is een internationale logistiek dienstverlener die logistieke totaalconcepten aanbiedt. Sinds de oprichting in 1945 is het familiebedrijf uitgegroeid tot een multinational met meer dan 1300 medewerkers en 27 vestigingen in 7 Europese landen en het Midden-Oosten. 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie