Deelens Transport
| 15:02 | Bert Mateboer

Vredeveld neemt Deelens Transport over

Vredeveld Groep en Excluton hebben een overeenstemming bereikt over de overname van de transportactiviteiten van Deelens Transport. Het creëren van een integraal logistiek en supply chain platform past in de lange termijn strategische visie van beide bedrijven.

Mischa Vredeveld, Managing Director van de Vredeveld Groep is enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling van zijn bedrijf. “De overname van Deelens Transport is voor ons een logische stap in de totale logistieke ontzorging van klanten in de bouw-, infra en retailsector, evenals de markt voor droge bulk. We zorgen met de overname van de activiteiten van Deelens voor totale logistieke ontzorging van Excluton en versterken bovendien zelf onze positie in de transportmarkt. Dat is een bijzonder waardevolle combinatie.”

Bulktransport

Vredeveld Groep is als grootste bulkvervoerder van Noord- en Oost-Nederland en specialist in stenenvervoer een grote speler in de internationale transportsector. In de afgelopen 85 jaar heeft het bedrijf naam gemaakt als specialist in de ondersteuning en optimalisatie van logistieke processen bij honderden bedrijven, waaronder Excluton; kennis en specialisme die Vredeveld gebruikt bij het optimaliseren en verduurzamen. “Duurzaamheid en efficiency worden steeds belangrijker in de transportsector,” legt Mischa Vredeveld uit. “Binnen ons team maken we daarom gebruik van logistieke specialisten die vanuit de Control Tower van Vredeveld Logistic Solutions werken aan klantdoelstellingen op het gebied van efficiency en verduurzaming. Niet alleen door gebruik te maken van onze eigen assets, maar ook door de inzet van marktcapaciteit. We gaan daarin heel ver voor onze klanten.”

‘Verschil maken’

Excluton is één van de grootste Nederlandse betonproducenten op het gebied van sierbestrating en wegenbouw. John de Jonge, CEO van Excluton, geeft aan dat dit partnership perfect past in de ontwikkeling die Excluton doormaakt. “Een kernpunt van onze strategie is het bouwen van een uitgekiend logistiek platform, waarbij naast de logistieke performance ook overige supply chain prestaties, waaronder duurzaamheid, centraal staan. We zijn ervan overtuigd dat we samen met Vredeveld het verschil zullen maken.”

“Daarnaast hebben wij in Vredeveld een partner gevonden die naast ervaring en een bewezen track record ook cultureel bij ons bedrijf past. We zijn dan ook blij dat we in een zeer constructieve sfeer dit partnership hebben kunnen opbouwen. Het is voor ons daarbij zeer belangrijk dat Deelens vanuit Druten kan blijven opereren en ook op die manier blijvend sterk verbonden blijft met Excluton.”

De overname vindt plaats op 1 november. Na deze overname van Deelens Transport telt de Vredeveld Groep 200 medewerkers en 120 eigen trekkende eenheden. De chauffeurs van Deelens Transport blijven opereren vanuit de standplaats Druten, op het terrein van Excluton.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie