| 10:11 | Robert Servaas

Volvo FM-jubileumtruck voor Hollander Barendrecht

Logistiek dienstverlener Hollander Barendrecht heeft onlangs een bijzondere Volvo FM-jubileumtruck in gebruik genomen. Ter gelegenheid van het negentigjarig bestaan van Hollander Barendrecht is deze gespoten in een speciale kleurstelling en voorzien van een speciaal logo. De jubileumtruck is onderdeel van een serie van dertien Volvo FM 420 4×2-trekkers die stapsgewijs worden geleverd. De levering komt tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center in Alblasserdam.

Hollander Barendrecht is logistiek dienstverlener voor verse en gekoelde producten. “Wij bevoorraden alle PLUS-winkels in Nederland en daarbij is op tijd leveren essentieel”, vertelt Stein van Est, CEO van Hollander Barendrecht. “Bij iedere PLUS-winkel komen we iedere dag op een vast tijdstip, en bij sommige locaties twee keer per dag. Dagelijks hebben wij ongeveer 340 leveringen aan PLUS-winkels. Daarnaast doen we transport voor derden en brengen we ook producten van leveranciers naar ons distributiecentrum in Barendrecht.”

Hollander Barendrecht heeft louter Volvo-trucks in het wagenpark, nu 38 stuks. “Wij kiezen voor de Volvo FM omdat het een compacte truck is waar chauffeurs eenvoudig in en uit kunnen stappen”, vertelt Van Est. “Bovendien heeft de chauffeur goed zicht naar voren en opzij en is deze truck qua pk’s sterk genoeg voor het werk dat wij er mee doen. Daarnaast zijn veilig en zuinig rijden voor ons erg belangrijk. Onze chauffeurs zitten dag en nacht op de weg en wij hebben de verantwoordelijkheid om hen zo veilig mogelijk de weg op te laten gaan. Met veiligheidsfuncties zoals Forward Collision Warning met noodremfunctie en Lane Keeping Support is dat bij Volvo Trucks in goede handen.”

Hollander Barendrecht spant zich ook in om de CO2-uitstoot te laten dalen. “We willen onze trucks zo duurzaam mogelijk laten rijden”, zegt Van Est. De nieuwe trucks zijn onder meer uitgerust met het Airflow-pakket. “Door de dakspoiler, de zijfenders en de zijskirts wordt de wind beter afgevoerd langs de cabine en trailer, zodat we zuiniger rijden.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie