Zwatra Transport
| 10:01 | Arjan Olsthoorn

Volvo FH16 750 8×4 voor Zwatra Transport

Zwatra Transport uit Delft heeft een Volvo FH16 750 8×4 zwaartransport trekker aan de vloot toegevoegd. De truck wordt ingezet voor exceptioneel transport. De goede ervaring die het bedrijf opdeed met een soortgelijke truck, was reden om weer voor deze configuratie te kiezen. De truck is geleverd door Volvo Group Truck Center.

“Alles wat hoog, breed en zwaar is, kunnen wij vervoeren”, vertelt commercieel manager Mark Heijdra van Zwatra Transport. “We beschikken over een divers wagenpark, waarmee we zowel open, gesloten als zwaar transport kunnen uitvoeren.”

I-Shift met kruipversnellingen
Zwatra Transport zet sinds kort een tweede Volvo FH16 750 8×4 zwaartransport trekker in. “Deze truck is qua uitvoering identiek aan de trekker die we twee jaar geleden in gebruik hebben genomen en waar we zeer tevreden over zijn”, vertelt Heijdra. “Deze trekkers zetten wij bijvoorbeeld in bij het vervoer van funderingsmachines, zware industriële goederen en bij industriële verhuizingen. Chauffeurs zijn onder meer zeer enthousiast over de Volvo I-Shift-versnellingsbak met kruipversnellingen. De I-Shift-versnellingsbak is ook uitgerust met Heavy Duty-schakelsoftware, voor optimale rijeigenschappen bij hoge treingewichten.”

Volvo Dynamic Steering en remvermogen
Een reeks andere functies ondersteunt de chauffeur onderweg, zoals het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. Heijdra: “Verder zorgen de Volvo Engine Brake Plus motorrem en de Volvo compact retarder voor extra remkracht. Dat komt vooral van pas als we over geaccidenteerd terrein rijden. Wij komen met deze trucks namelijk in heel Europa, al ligt het zwaartepunt in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.”

Nieuwe huisstijl
De trekker is geschikt voor treingewichten tot en met 260 ton en is gespoten in de nieuwe huisstijl van Zwatra Transport, dat sinds 2016 onderdeel is van de Boerman Groep. CCH bouwde een kistenwand achter de cabine voor de opslag van materiaal.

Het bedrijf beschikt nu over drie Volvo FH16 zwaartransport trekkers. Naast de twee 8×4-configuraties werd onlangs ook een Volvo FH16 750 10×4-trekker in gebruik genomen, die eveneens is voorzien van de I-Shift-versnellingsbak en Heavy Duty-schakelsoftware. Bij de opeenvolgende keuze voor Volvo-trucks speelt behalve de kwaliteit van de trucks ook de ondersteuning van Volvo Group Truck Center een belangrijke rol. “De accountmanager adviseert ons uitgebreid over alle technische mogelijkheden, ook in relatie met toegestane aslasten en regelgeving in Nederland en het buitenland. Bovendien is onze ervaring dat de dealer altijd klaarstaat als wij ze nodig hebben. Is er op vrijdagmiddag iets met een truck die we op maandagochtend per se nodig hebben? Dan wordt er alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie