Vijf Volvo trekkers voor AB Texel
| 12:20 | Truckstar Redactie

Vijf Volvo trekkers voor AB Texel

Transportonderneming AB Texel heeft onlangs vijf Volvo FH 460 Euro 6 trekkers in gebruik genomen.

De trucks worden ingezet voor het transport van agrarische producten zoals aardappelen. De nieuwe Volvo FH-trekkers zijn voorzien van een midlift-as waardoor de gewichtsverdeling optimaal is. 

Bovendien hebben de trucks Fuel Advice: een service waarmee de brandstofkosten tot 5% verlaagd kunnen worden.Dennis Wetenkamp, algemeen directeur bij AB Texel: “De nieuwe Volvo FH is een aansprekend model en wij verwachten veel op het gebied van de brandstofefficiency, veiligheid en kwaliteit. We hebben bij deze Volvo FH gekozen voor een midlift-as. Hierdoor kunnen we onze klanten een optimaal laadvermogen bieden en bereiken we een uitstekende aslast-configuratie.”

Coaching

De nieuwe FH’s van AB Texel beschikken over Fuel Advice. Deze service helpt transportbedrijven bij het verlagen van hun brandstofkosten. Een Fuel Advisor staat het transportbedrijf bij met zowel het bijhouden van het brandstofverbruik als het advies aan de chauffeur. Het transportbedrijf coacht zelf de chauffeur met behulp van een Fuel Advice rapport waarin rijstijl, brandstof en advies staat vermeld. De resultaten zijn blijvend, met besparingen tot vijf procent.

Vijf Volvo trekkers voor AB Texel

Foto: de nieuwe FH trekkers zijn voorzien van een midlift-as.

Volvo Expert Training

Bovendien laat AB Texel alle chauffeurs een Volvo Expert Training volgen. Deze training is gericht op zuinig en veilig rijden. De chauffeur leert optimaal om te gaan met de technieken van zijn nieuwe Volvo-truck. “Om optimaal gebruik te kunnen maken van alle technieken, is een Volvo Expert Training een aanvulling op de prestaties van de truck en chauffeur”, stelt Berend Kamphuis, Manager Transport Solutions bij Volvo Trucks Nederland. 

Alternatieve brandstof

AB Texel en Volvo Trucks verkennen momenteel gezamenlijk de mogelijkheden voor een LNG-traject. Hierbij wordt onderzocht of deze alternatieve brandstof past binnen de werkzaamheden van AB Texel. AB Texel beschikt over een wagenpark dat is ingericht voor het transport van losgestorte agrarische producten zoals aardappelen, meel en mengvoeders. AB Texel heeft vestigingen in diverse Europese landen. Het wagenpark bestaat uit 450 trekkende eenheden en 800 opleggers.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie