mobiele telefoon in verkeer
| 15:14 | Arjan Olsthoorn

Verkeersovertredingen zwaarder bestraft

Vanaf vandaag, dinsdag 1 maart, is er een verandering in de hoogte van een aantal verkeersboetes. Sommige verkeersovertredingen worden zwaarder bestraft en relatief kleine overtredingen worden juist minder zwaar bestraft.

Een van de boetes die duurder wordt is het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden (ja, ook als je niet aan het bellen bent). Word je door de politie gesnapt dat kost dit je voortaan geen 250 euro, maar 350 euro. Onnodig links rijden wordt verhoogd van 150 naar 220 euro.

Rood kruis

De boeten voor het niet verlenen van voorrang aan hulpdiensten met blauwe lichten of sirene is verhoogd van 250 euro naar 350 euro. De boete voor het vervoeren van minderjarigen zonder gordel is ook duurder, die gaat van 150 naar 220 euro. Voor het negeren van een rood kruis vordert de politie 250 euro voor de staatskas. Sta je zonder goede reden op de vluchtstrook? Dat kan je ook 250 euro kosten.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zullen we maar zeggen.

Sommige boetes juist goedkoper

Naast dat kleinere snelheidsovertredingen onder de 10 km/u lichter worden bestraft, gaat ook de sanctie omlaag op onder ander de volgende feiten:

  • Het veroorzaken van onnodig geluid met een motorrijtuig 400 euro naar 250 euro.
  • In- en uitstappende passagiers voorbijrijden zonder hen de gelegenheid te geven in- of uit te stappen van 400 euro naar 250 euro.
  • Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats van 400 euro naar 310 euro.
1 Reactie
  1. En al die buitenlanders die overalop de vluchtstrook staan te slapen ????
    Gaan die ook betalen of zijn dat alweer de NL chauffeurs die hiervoor opdraaien??
    Die met allemaal die witte platen betalen toch niet, nieks verstehen auslander

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie