| 12:12 | Robert Servaas

Dikke MAN TGX met RC-Drive voor VM Rental

VM Rental, onderdeel van de VM Group, heeft een MAN TGX 41.640 in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor het transport van rijplaten, draglineschotten en voor het vervoer van zware machines.

De indrukwekkende vierassige trekker is bijzonder compact. Dat is het resultaat van een ombouw door WVT. De truck kwam af-fabriek als 6×4-trekker, waarna WVT een liftbare voorloopas monteerde. Tevens werden luchtketels en brandstoftanks achter de cabine geplaatst, in een zwaar-transportrek dat werd opgebouwd door Welling Truckstyling. Dat bedrijf tekende ook voor de opbouw van het chassis en de extra verlichting.

Voor het leggen van rijplaten is de truck uitgerust met RC-Drive afstandsbediening. Daarmee kan de chauffeur vanuit de cabine van de autolaadkraan, of lopend naast de truck, de auto besturen en verrijden. Dit systeem is door WVT opgebouwd, uiteraard met sensoren die de omgeving bewaken. Verder is er een Brigade 360 camera met een tweede monitor in de cabine van de Palfinger autolaadkraan. De truck wordt voor rijplatenvervoer ingezet in combinatie met een KWB-oplegger met twee fusee gestuurde assen en twee liftassen.

De nieuwe MAN TGX is het paradepaard van VM Rental. Dit bedrijf verhuurt rijplaten en draglineschotten, maar heeft ook een evenementenafdeling voor ‘alles in en rond de feesttent’. Daarnaast is de VM Group actief in bodem- en asbestsanering en in de im- en export van granulaten. VM Group heeft twaalf eigen trucks, waarvan het merendeel van MAN. De nieuwe MAN werd geleverd door Wierda Bedrijfswagens in Heerenveen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie