containerzendingen Rusland
| 14:35 | Arjan Olsthoorn

Rederijen schorten containerzendingen van en naar Rusland op

Zeecontainervervoerder Maersk schort tijdelijk alle containerzendingen naar Rusland op. Dat laat het Deense bedrijf weten, meldt persbureau Reuters. Het vervoeren van voedsel en medische goederen gaat wel door.

Maersk vervoert containers naar meerdere Russische havens. Het bedrijf is een van de grootste zeecontainervervoerders ter wereld.

ONE

Eerder lieten andere rederijen al weten voorlopig geen goederen naar en vanuit Rusland te vervoeren. De Singaporese containervervoerder Ocean Network Express (ONE) maakte maandag bekend eerst te willen kijken hoe het kan voorkomen de sancties tegen Rusland niet te overtreden. Hapag-Lloyd besloot eerder al tot een vergelijkbare stap.

ONE vervoert geen containers meer naar de Russische havens van Sint-Petersburg en het aan de Zwarte Zee gelegen Novorossiejsk. Ook de Oekraïense havenstad Odessa is vanwege de oorlog die daar woedt niet meer te bereiken.

Lees ook: Daimler Truck stopt samenwerking met Russische Kamaz

Het Zwitsers-Italiaanse MSC blijft voorlopig nog wel op Rusland varen. De vracht die dat bedrijf moet afleveren moet wel extra worden gescreend om te kijken of er geen sancties worden geschonden met de export naar Rusland. Ook moet alle vrachtvervoer naar Rusland vooraf worden betaald.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie