| 15:08 | Arjan Olsthoorn

Unieke DAF XF portaalauto voor Heinhuis recycling Eibergen

Bij Heinhuis recycling in Eibergen wilden ze graag een DAF XF als nieuwe portaalauto. Het liefst een 6×2 met gestuurde naloper, echter was deze variant af-fabriek niet leverbaar. Bakker Bedrijfswagens Winterswijk kwam samen met de DAF-fabriek in Eindhoven met de oplossing.

Heinhuis is een sterke naam in de Achterhoek. Al drie generaties lang is de familie werkzaam in de metaal- en autorecycling, met vestigingen in Nederland en Duitsland.

Bijzondere configuratie

Uniek aan deze vrachtwagen is de configuratie, een XF-cabine met de voor een portaalauto typerende korte wielbasis en gestuurde naloopas. Normaliter wordt deze af-fabriek leverbare variant geleverd met een CF-cabine.  In samenspraak met de DAF-fabriek in Eindhoven werd, speciaal voor Heinhuis, een XF portaalauto samengesteld en afgeleverd door Bakker Bedrijfswagens. Omdat de vrachtwagen niet vanaf de standaard fabriekslijn rolde, werden meteen de accubak, diesel- en AdBlue tank op de juiste plek aan het chassis gemonteerd.

“Met een gestuurde naloopas ben je nog wendbaarder omdat de draaicirkel kleiner is en dat is ideaal voor een portaalauto. Daarnaast is het voertuig op hogere snelheid stabieler. Samen met de 530 pk sterke motor is deze DAF XF een prachtige machine”, zegt Coen Hofs van Bakker Bedrijfswagens. Heinhuis hecht veel waarde aan zijn medewerkers en heeft samen met chauffeur Martijn Emsbroek de DAF samengesteld. Het interieur is compleet verbouwd en ook het exterieur heeft een metamorfose ondergaan om de beoogde ‘oldskool’ look te verkrijgen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie