Tweede Kamer versnelt aanpak A1 en N35
| 11:21 | Truckstar Redactie

Tweede Kamer versnelt aanpak A1 en N35

De Tweede Kamer wil dat er een snellere aanpak komt voor het verbreden van de A1 en verbeteren van de N35 in het oosten van het land.

Minister Schultz van Infrastructuur wilde het verbreden van de A1 uitstellen tot 2026. De Tweede Kamer wil echter dat de minister ingaat op een aanbod van de regionale overheden. Daarmee zou de schop veel eerder de grond in kunnen.

De regio was namelijk niet gelukkig met het uitstel en blijkt bereid zelf fors meer bij te dragen aan de verbreding van de A1 op de trajecten Twello-Deventer en Deventer-Oost-Rijssen.

De Tweede Kamer stelt dat de minister in moet gaan op dit aanbod, nog voor de zomer een besluit moet nemen, en stelt in een motie dat de A1 een goederencorridor is van nationaal belang. Nog voor 2020 zou de schop de grond in kunnen.

N35
Wat betreft de N35 – het gedeelte tussen Wierden en Zwolle – heeft de minister inmiddels extra toezeggingen gedaan, eveneens op aandringen van het parlement.

Zo wil Schultz tien miljoen euro extra investeren in het wegvak Wierden-Nijverdal, als ook de provincie Overijssel hiertoe bereid is.

Daarnaast wil de Tweede Kamer dat Schultz haar eerdere besluit terug draait om 5 miljoen euro niet te investeren in het traject Nijverdal-Wijthmen. Voorwaarde is dat de regio ook tien miljoen bijdraagt.

TLN en EVO zijn blij
Branche-organisaties TLN en EVO zijn blij met het optreden van de Tweede Kamer. Het parlement toont aan belang te hechten aan een goede bereikbaarheid van Oost-Nederland en het Europese achterland, aldus TLN en EVO.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie