Registratie buitenlandse trucks Maasvlakte
| 12:22 | Truckstar Redactie

Registratie buitenlandse trucks Maasvlakte

Buitenlandse trucks moeten geregistreerd staan alvorens vanaf 1 januari 2014 de Eerste en Tweede Maasvlakte op te mogen.

Dit is het resultaat van onderhandelingen tussen eigenrijders-organisatie VERN en de gemeente Rotterdam, zo schrijft de VERN in een persbericht.

De VERN zag namelijk niets in het oorspronkelijke plan en had gedreigd de Tweede Maasvlakte te blokkeren.

Verkeersbesluit Maasvlakte
Op 1 januari treedt het Verkeersbesluit Maasvlakte Euro 6 in werking. Trucks die in 2013 op kenteken gezet zijn, moeten aan de Euro 6-norm voldoen. Vrachtwagens die ouder zijn, moeten jonger dan zeven jaar zijn. Oudere trucks worden niet toegelaten.

De gemeente Rotterdam had aangekondigd een honderd procentscontrole in te richten om Nederlandse trucks op hun Euro-normering en leeftijd te checken. Buitenlandse trucks moeten aan exact dezelfde eisen voldoen maar zouden slechts periodiek gecontroleerd worden.

Niet eerlijk
Niet eerlijk vond de VERN. De vereniging protesteerde daarom vorig jaar bij de gemeente Rotterdam en dreigde tevens met blokkades van de Maasvlakte door haar leden.

Afgelopen week was er een nieuwe ontmoeting tussen de VERN en de gemeente Rotterdam, waarbij een belangrijke toezegging is gedaan.

Registratieplicht buitenlanders
Elke buitenlandse vrachtwagen moet zich eerst registeren bij de RDW alvorens de Maasvlaktes op te mogen – mits de truck aan de eisen voldoet.

De camera’s nemen direct waar of een buitenlandse truck wel of niet geregistreerd is. Is dit niet het geval, dan zal de politie de betreffende truck van de weg halen.

De regels gaan zoals gezegd in op 1 januari 2014. Maar er is een overgangsperiode van een halfjaar. In deze periode wordt wel gehandhaafd maar nog niet bekeurd.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie