Twee V8 Scania's voor Givar
| 14:08 | Korneel Luth

Twee V8 Scania’s voor Givar

Givar B.V. uit Scherpenzeel heeft twee nieuwe Scania Euro 6 achtcilinder trekkers in gebruik genomen.

Het zijn een Scania R520 en een R580, beide met de Streamline Topline cabine. Door de opvallende striping, lampenbeugels, LED-verlichting, verstralers en misthoorns zijn het indrukwekkende trucks geworden.

De Scania vestiging in Barneveld leverde de nieuwe voertuigen met trots af. Het zijn zeer complete trekkers die uitstekend passen in het wagenpark van Givar, waarin van oudsher al verschillende Scania V8-trucks in te vinden zijn geweest.

Givar: veelzijdig familiebedrijf

Givar is een veelzijdig familiebedrijf dat het transport van vloeibare en vaste agrarische producten verzorgt, en het transport van varkens. Daarnaast heeft het men enkele varkensbedrijven in eigendom.

Vanzelfsprekend is Givar in bezit van alle benodigde kwaliteitscertificaten. Voor het transport is het van belang dat alles discreet en onder de juiste condities vervoerd wordt. De vrachtwagens zijn daarom uitgerust met alle voorzieningen zoals track en trace, temperatuurregistratie, navigatie, hogedrukreiniger, drinkwaterinstallatie en ventilatie.

Scania is momenteel de enige truckfabrikant die V8-motoren in Euro 6-uitvoering biedt. De V8-motoren hebben als basis het 16,4 liter blok, met 520 pk, 580 of het topmodel met 730 pk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie