| 12:15 | Bert Mateboer

Twee eActros trucks in Zwitserland de weg op

Twee Mercedes-Benz eActros trucks zijn in gebruik genomen door een tweetal Zwitserse bedrijven: logistiek dienstverlener Camion Transport en retailer Migros. Ze gaan elk 150 km per dag afleggen.

 

De 18-tons truck voor Camion Transport wordt ingezet voor het vervoer van stukgoederen vanaf het stadscentrum van St. Gallen. De 25-tons vrachtwagen van Migros gaat goederen transporteren naar supermarktketens in Zurich en omliggende regio. Beide e-trucks gaan dagelijks een afstand afleggen van 150 km. De trucks beschikken over een actieradius van 200 km bij een volledig opgeladen batterij. De trucks worden iedere avond opgeladen bij de depots van de bedrijven.

 

Elektromotoren bij wielnaven

Twee elektromotoren bij de wielnaven van de achteras zorgen voor de aandrijving, met ieder een capaciteit van 126 kW (171 pk) en 485 Nm maximum koppel. Lithium-ion batterijen met een capaciteit van 240 kWh voorzien de eActros van de benodigde energie. Afhankelijk van het beschikbare oplaadvermogen kunnen de batterijen binnen twee uur (op 150 kW) worden opgeladen.

 

eActros ‘Innovatievloot’

Als onderdeel van de eActros ‘Innovatievloot’ worden de 18- en 25-tons voertuigen getest door twintig bedrijven in diverse distributiesectoren en in hun eigen dagelijkse praktijk. Het testen van deze ‘Innovatievloot’ bestaat uit twee fases, ieder met tien ondernemingen. Feedback uit deze praktijkproeven wordt direct meegenomen in de verdere ontwikkeling van de eActros. Het doel is om vanaf 2021 schone en stille distributie in stedelijke gebieden mogelijk te maken met trucks.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie