| 11:17 | Robert Servaas

Knapen en Krone bundelen krachten

Per 25 juni heeft Krone Commercial Vehicle Group 100% van de aandelen van de Knapen Groep overgenomen, samen met haar dochterondernemingen Knapen Trailers BV, Knapen Service BV en Trailned BV. Als Europees marktleider in schuifvloertrailers wordt Knapen Trailers onderdeel van één van de toonaangevende Europese trailerfabrikanten. Dit betekent een krachtige uitgangspositie voor toekomstige kansen in beide sectoren. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Onder de vleugels van de Krone Commercial Vehicle Group, zal Knapen volledig zelfstandig blijven opereren. Het managementteam van Knapen blijft ongewijzigd en er worden geen reorganisaties doorgevoerd. Hetzelfde geldt voor het gespecialiseerde Europese dealernetwerk van Knapen. Zowel Krone als Knapen geloven in persoonlijke en professionele relaties met hun klanten, personeel, leveranciers en partners. Deze belangrijke kernwaarde vormt een sterke band tussen de twee bedrijven.

Knapen Trailers, gevestigd in Deurne in Zuid-Oost Brabant, is gespecialiseerd in de productie van aluminium schuifvloertrailers. De sterke focus op één productgroep, gecombineerd met een sterke innovatiestrategie en producten van hoge kwaliteit, heeft Knapen de nummer 1 positie in de Europese schuifvloer-markt opgeleverd. Met een one-stop-shop strategie bestaande uit verkoop, service, spare parts, verhuur, leasing en gebruikte trailers, kunnen Knapen-klanten vertrouwen op de allerbeste service en vakmanschap. De sterke merknaam “Knapen Trailers”, die staat voor deze unieke kwaliteitsbenadering, blijft bestaan. Krone garandeert met de overname de lokale werkgelegenheid in Deurne door niet alleen alle bedrijfsactiviteiten, maar ook de productie- en servicefaciliteiten over te nemen.

Krone Commercial Vehicle Group is een onderdeel van de Bernard Krone Holding SE & Co. KG met haar hoofdkantoor in Spelle, Duitsland. Krone is een familiebedrijf sinds 1906. Ze is één van de sterkste spelers op de markt voor landbouwmachines, standaard opleggers en wisselbakken. Met een productievolume van meer dan 43.000 rollende eenheden en 10.000 wisselsystemen in 2018, is Krone één van de marktleiders op het gebied van schuifzeiltrailers, koelers, boxtrailers en wissellaadbakken. Wereldwijd werken ongeveer 6.000 mensen op de Krone-locaties in Spelle, Werlte, Herzlake, Lübtheen, Dinklage en Tire (TR).

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie