| 10:57 | Bert Mateboer

Trucks en personenauto’s waarschuwen elkaar

Volvo Trucks stelt nu de cloudservice Connected Safety beschikbaar. Met deze service kunnen Volvo-trucks en Volvo-personenauto’s elkaar automatisch waarschuwen als zich gevaarlijke verkeerssituaties voordoen.

“Een voertuig dat bij slecht zicht stilstaat langs de weg, kan van achteren worden aangereden met allerlei ernstige gevolgen. Als alle chauffeurs van personenauto’s en trucks in de buurt op tijd een melding ontvangen, kunnen ze hun snelheid minderen, hun rijstijl aanpassen aan de verkeerssituatie en een aanrijding voorkomen”, legt Carl Johan Almqvist uit. Hij is Traffic and Product Safety Director bij Volvo Trucks.
,,Als meer voertuigen real-time informatie delen over de verkeerssituatie, wordt het risico op ongevallen kleiner. Met Connected Safety zetten we de deur open naar de toekomst, met de hoop dat meer voertuigfabrikanten zich aansluiten”, aldus Almqvist. Op de lange termijn kan de cloudservice worden uitgebreid met aanvullende veiligheidsverhogende functies.

Zo werkt Connected Safety:

Als de waarschuwingslichten worden ingeschakeld, stuurt de truck een signaal via de met internet verbonden mobiele telefoon van de chauffeur naar de Volvo Trucks-cloudservice. Vanuit de cloud wordt de informatie doorgestuurd naar de overeenkomstige service bij Volvo Cars. Vervolgens wordt een waarschuwing verzonden naar alle verbonden auto’s en trucks die de locatie naderen van het voertuig waarvan de waarschuwingslichten zijn geactiveerd.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie