| 11:44 | René Grünfeld

Chauffeur in Duitsland bedolven onder biomassa

Bij een ongeval in het Duitse Kirchlengern is een 33-jarige chauffeur omgekomen. De Nederlander kwam onder een berg biomassa terecht.

Dat schrijft de Duitse krant Westfalen Blatt. De chauffeur, werkzaam bij een transportonderneming in Fleringen (O), kwam regelmatig bij het Duitse bedrijf, Energieservice Westfalen Weser. Daar wordt biomassa vergist voor de productie van biogas.

Losplek biomassa

Vermoedelijk was hij uitgestapt om de losplek te inspecteren toen een wand van de stort het begaf. Dat merkte aanvankelijk niemand. Pas na een tijdje viel het op dat de DAF XF van het slachtoffer met draaiende motor stond zonder dat de chauffeur ergens te bekennen was.

Burgemeester

De met 25 personen en vijf wagens toegesnelde hulpdiensten konden niets anders doen dan het lichaam van de chauffeur bergen. Ook de burgemeester van Kirchlengen kwam onmiddellijk naar de onheilsplek. Hij betuigde zijn medeleven aan de familie en collega’s van het slachtoffer en in het bijzonder aan de zoon van de chauffeur, die – naar verluidt – op het moment van het ongeluk in de cabine lag te slapen. Naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht

Foto: Daniel Salmon

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie