| 17:48 | Robert Servaas

Elf nieuwe DAF’s voor Beentjes Transport

Beentjes Transport Beheer verzorgt de wagenparken voor Beentjes Transport Heerhugowaard en de vestiging in Haarlem. In totaal telt de vloot 45 wagens, waarvan door Truckland nu 11 eenheden vervangen zijn. De levering betreft een DAF LF 230 pk met een schuifzeilenlaadbak, een LF 210 pk met plywoodlaadbak, vijf DAF CF 410 FT Space Cab trekkers met TraXon automaat en Silent Pack en vier DAF CF 300 FA bakwagens met een plywoodlaadbak, TraXon automaat, “Silent” Pack en Cargo Lock op de laadbak. Alle voertuigen zijn uitgevoerd met de nieuwste specificatie Euro 6 motor, Adaptive Cruise Control en voor de bakwagens een laadlift aan de achterzijde.

“Deze verjonging was nu echt noodzakelijk”, legt Ger Beetjes uit. Samen met zijn familie José en Monique voert hij als derde generatie de directie over het bijna tachtig jaar bestaande familiebedrijf. De dames zijn verantwoordelijk voor de vestiging in Heerhugowaard. “Zelf ben ik sinds begin januari niet langer alleen verantwoordelijk voor de vestiging Haarlem (voorheen Beentjes Vervoerscentrum), maar ook voor H. Veldhuizen Logistiek in Zaandam. Dat bedrijf met 75 werknemers namen wij over en ging verder als Beentjes Veldhuizen Transport. Die overname verdubbelt niet alleen ons wagenpark, maar vergroot ook onze activiteiten als logistiek dienstverlener. We hebben een eigen warehouse van 18.000 m², doen op-, in- en overslag plus orderpicken en de dagelijkse crossdock. Beide bedrijven versterken elkaar in de stukgoeddistributie/vrachtuitwisseling en hebben Noord-Holland als belangrijkste werkgebied. Dit gebied loopt van Texel tot Aalsmeer en Schiphol, maar we werken bijvoorbeeld ook in Almere. De bedrijven vertegenwoordigen het distributienetwerk van Teamtrans en vervoeren tevens grote(re) zendingen van klanten met eigen voertuigen door heel Nederland, België en een deel van Duitsland. Iedere dag verzorgen onze trekker-opleggers de ritten naar het Teamtrans Depot in Nieuwegein of de aangesloten vervoerders in het land.”

Hij vervolgt: “We waren wel toe aan vervanging van de oudere vrachtwagens. Door de crisis hebben we wat langer doorgereden, maar met het toenemende aantal milieuzones is het bijna niet meer te doen. Verder stelde een van onze opdrachtgevers Euro 6 vrachtwagens als een eis voor het vervoer. Aan ons besluit ging een selectietraject met drie merken vooraf. DAF was er daar een van, omdat wij al langer een goede relatie met het merk en Truckland hebben. Samen met onze wagenparkbeheerders maken wij als directie een afweging en kijken naar de prijs, maar ook de ervaringen uit het verleden en de technische specificaties. Daarbij zit onze vestiging in Heerhugowaard vlak naast een van de Truckland vestigingen en vanuit Haarlem ben je zo in Amsterdam of Velsen. Al met al zijn we weer uitgekomen bij DAF, Truckland en Mark Schuttenhelm met wie we al ruim 20 jaar samenwerken. Met elkaar hebben we de 11 nu in gebruik genomen DAF trucks gespecificeerd. Een LF bakwagen stond op voorraad en was direct inzetbaar, de andere voertuigen zijn nieuw gebouwd. Alle CF-en hebben de nieuwe TraXon automaat en een Silent Pack. Daarmee komt het geluidsniveau van de wagen niet boven de 71 dB en is goedgekeurd als ‘Quiet truck’. Ideaal voor de distributie in de randen van de dag/nacht en in gebieden waar strenge geluidsnormen gelden. Alle wagens zijn turn-key opgeleverd, waarbij Truckland samen met ECF voor de complete laadbakken en Hoogenboom de belettering verzorgde. Voor wat betreft het onderhoud is het zo dat wij in Heerhugowaard een werkplaats hebben voor het kleine werk, maar verder vertrouwen we op Truckand.”

Beentjes Veldhuizen Transport Groep behoort tot de 100 grootste logistiek dienstverleners van Nederland. Dagelijks zijn 100 eigen trekkende eenheden op de weg in binnen- en buitenland. Bij de groep werken in totaal meer dan 160 gedreven en trouwe medewerkers.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie