Truckstar Festival 1994
| 10:39 | Arjan Olsthoorn

Throwback: Truckstar Festival 1994

Truckstars Throwback Thursday, maar dan op vrijdag omdat er iets mis ging met het digitaliseren van de VHS. Wat ons betreft mag dat de pret echter niet drukken! Ditmaal gaan we terug naar het Truckstar Festival van 1994. Bekijk het officiële videoverslag hieronder.

In 1994 zijn we voor het derde jaar te gast op het TT Circuit in Assen en is het festival omgedoopt tot het Shell Truckstar Festival. Het wordt weer groter dan het jaar daarvoor want nu melden zich 2.000 trucks voor de konvooien én staan er, tegen alle afspraken in op vrijdagavond al 250 trucks voor de poort te dringen.

Ook volgen we in deze video verschillende chauffeurs in hun dagelijks werk zoals een melkroute van Coberco, de bergingstrucks van Verweij’s Trucking, we gaan internationaal met met L.S. Transport en we volgen een zwaartransport met Van Wijgerden. In Assen kan er dit jaar op het middenterrein een rondje off-road gereden worden met onder andere een oude Reo, een Tatra en een Gammagoat. Op dit traject maakt ook Ruud Harks rondjes met zijn Centurion tank en treffen we twee excentrieke Engelse amfibie voertuigen. Voor de hoofdtribune laat een twaalf man groot motorpolitiekorps en sterk staaltje voertuigbeheersing zien en vertoond een tot Hotrod verbouwde Kever op lachgas zijn kunsten.

Mooiste Truck van Nederland 1994

De twee jaar oude, maar nieuwer dan nieuwe Scania met stenenoplegger van Gerard Serné wordt dit jaar de Mooiste Truck van Nederland. Bekijk hieronder het officiële videoverslag van het Truckstar Festival 1994.

Wil je het Truckstar Festival van 1993 nog eens terugkijken? Dat kan hier!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie