Toll Transport
| 08:31 | Robert Servaas

Toll Transport kiest Iveco S-Way

Toll Transport begon in 2017 klein met één truck en is in krap drie jaar tijd uitgegroeid tot een transportbedrijf met dertien trekkende eenheden. Vader Jan is samen met zijn zonen en mede-eigenaren Sjors en Joris enorm trots op de ontwikkeling die zij met Toll Transport hebben gemaakt. Het bedrijf zet zich als charter in voor diverse klanten in Nederland en doet dat nu ook met twee nieuwe Iveco’s S-Way.

Van koeriersdiensten, levensmiddelentransport en groupage tot het transport van bouwmaterialen of medicijnen, alles komt voorbij bij het transportbedrijf. De Iveco’s worden dus voor diverse doeleinden ingezet. Joris Toll: “Als iets goed is, dan kijken we ook niet meer verder. We willen het product graag live zien en die kans kregen we via Bert Mingels, Sales Area Manager bij Iveco. Na een korte rit met de S-Way waren we (Sjors en ik) overtuigd dat we er minimaal één aan ons wagenpark wilden toevoegen.” Slagvaardig besloten Sjors en Joris om niet één, maar twee trucks aan te schaffen. Deze zijn in goed overleg volledig uitgerust met diverse comfortopties. De goede service, een aantrekkelijk reparatie- en onderhoudscontract en het uiterlijk van de Iveco S-Way gaven de doorslag voor Toll Transport.

Toll Transport

Magirus

De nieuwe trucks zijn gehuld in de huisstijl van Toll Transport, waarbij oog is geweest voor details. Zo is metallic verwerkt in de kleuren en pronkt het Magirus logo op de zijkanten van één van de trucks. Hiermee accentueert Toll Transport haar relatie met Magirus-Deutz. Zo heeft vader Jan twaalf S3500 bussen gehad, waar hij dol op was. Ook pronkt er een Magirus logo op de achterzijde van de cabine. Sjors voegt hieraan toe: “De bestickering is verzorgd door Goedsign. We zijn zeer te spreken over de kwaliteit die zij hebben geleverd. De vrachtwagens zien er fantastisch uit!” Door de komst van de nieuwe trucks zet Toll Transport haar ambitie kracht bij om uiteindelijk door te groeien naar een wagenpark met 20 trucks.

Positieve ervaring
Beide Iveco’s beschikken over 460 pk, een geautomatiseerde Hi-Tronix 12-traps versnellingsbak, Alcoa velgen, lederen stuurwiel en een geïntegreerde standairco en standkachel. Daarnaast zijn de nieuwe aanwinsten van Toll Transport uitgerust met een XP Fuel Pack, intarder, Hi-Cruise Predictive Shifting, GPS Predictive Drive, Smart Dynamo en het Eco-Roll systeem, zodat de chauffeurs met de IVECO S-WAY zuinig de weg op gaan. De eerste ervaringen met de trucks zijn zeer positief, zo vertelt vader Jan. “Ik sta écht versteld van de trekkracht! Je voelt bijna niet dat je 25 ton in de trailer hebt zitten, zodra je het gaspedaal intrapt. Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de aandrijflijn, versnellingsbak en motor van onze nieuwe Iveco’s. Deze werken perfect samen met alle aanwezige rijassistentiesystemen, waardoor je zeer zuinig kunt rijden. Ik hoef bijvoorbeeld niet in te grijpen, zodra ik rijd op de ring rondom Parijs. Bovendien kun je ook altijd perfect afstand houden op je voorligger, zonder dat je snelheid onnodig verminderd.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie