| 17:00 | Robert Servaas

Stemming over Mobiliteitspakket onzeker

Deze woensdag had in Straatsburg de stemming van het Europees Parlement over het Mobiliteitspakket zullen plaatsvinden. Dit pakket omvat voorstellen van onder anderen CDA-Europarlementariër Wim van de Camp over onder meer rij- en rusttijden, detachering (tijdelijk personeel uit het buitenland), nieuwe regels voor cabotage (binnenlandse ritten door een buitenlands bedrijf) en een betere aanpak van illegale praktijken zoals het gebruik van brievenbusbedrijven.

De stemming over de voorstellen is echter uitgesteld. Er waren op het pakket namelijk meer dan 1000 amendementen ingediend. Om die reden heeft de voorzitter van het Europees Parlement, Antionio Tajani, het voorstel teruggestuurd naar de Transportcommissie: die moet eerst de behandeling doen van al die amendementen. Dat gebeurt vermoedelijk volgende week.

Maar om dan nog in april te stemmen vinden sommige parlementsleden ook wat ver gaan. Nu alles er onder grote tijdsdruk doorheen duwen benadeelt de kwaliteit van de besluitvorming zeer, zo oordelen sommige. Dat zou betekenen dat het Mobiliteitspakket pas behandeld wordt door het nieuwe parlement. De verkiezingen daarvoor vinden plaats van 23 t/m 26 mei.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie