| 12:48 | Robert Servaas

Ritmeester viert 25-jarig bestaan met vier nieuwe Scania’s

Ritmeester Interfreight in Ridderkerk viert zijn 25-jarig jubileum met de aanschaf van vier nieuwe Scania’s. Het bedrijf nam onlangs de eerste drie Scania R450 4×2 trekkers met een hoog dak in gebruik. Een vierde trekker, een Scania G370 4×2, volgt later dit jaar.

Ritmeester Interfreight en het zusterbedrijf Ritmeester InterProcurement hebben een naam in de maritieme en industriële sector waar het gaat om de ontzorging bij de bevoorrading van zeeschepen en offshore platforms en het dedicated transport van geconditioneerde goederen en gevaarlijke stoffen. “Voor de scheepvaart moet je denken aan alle MRO (maintenance, repair & operating supplies) die nodig zijn om een schip te laten varen”, legt eigenaar-directeur Robert-Jan Keijzers uit. “Daarbij zorgen wij er niet alleen voor dat onze trucks op het juiste moment ergens in Europa op de kade staan als de boot aankomt. Wij nemen voor onze opdrachtgevers ook de complete regie over zoals het verzorgen van alle administratieve- en douanehandeling. Onze chauffeurs controleren of alles op de juiste manier en in de juiste hoeveelheden aan boord komt. Een min of meer vergelijkbare service verlenen wij ook voor de industrie.”

Robert-Jan Keijzers streeft daarbij naar een geruisloze, vlekkeloos verlopende totale dienstverlening. “Dat is een redelijk uniek afleverconcept en daarin willen wij excelleren. Dat is ook één van de reden dat wij vrijwel uitsluitend Scania rijden. Want bij een hoogstaande service hoort naar mijn idee de beste auto en dat is inclusief de organisatie die daar achter staat. Mijn klanten verwachten een perfecte service, ik verwacht dat weer van mijn truckdealer. Die heeft de complete onderhoudsregie voor mijn hele vloot en al het getrokken materieel. Dat doen we op contractbasis en flexibele onderhoudsschema’s.”

Robert-Jan Keijzers (R) van Ritmeester ontvangt de sleutels van de nieuwe Scania’s uit handen van Scania Account manager Jan-Peter de Haan.

Er is overigens nóg een meer sentimentele reden waarom Keijzers iets met Scania heeft. “Zo’n 25 jaar geleden wilde ik vrachtwagenchauffeur worden. En het liefste op een Scania. In de eerste jaren reed ik zelf naar iedere haven, maar de droom om internationaal chauffeur te worden liep uiteindelijk anders.” De witte trucks van Ritmeester Interfreight met het rode Scania-logo groot op de zijkant zijn een bekende verschijning in elke zeehaven tussen Zeebrugge en Esbjerg. Net als de groene versie van Ritmeester InterProcurement door heel Europa waarneembaar zou kunnen zijn. “Ik kies altijd voor een nette auto met voldoende vermogen en veel comfort voor de chauffeur. Wij rijden nooit extreem zwaar dus is 450 pk voor ons meer dan voldoende. Scania-liefhebber of niet, ook wij hebben te maken met een budget en dan vind ik het comfort voor mijn mensen belangrijker dan veel pk’s. Dat is de reden dat de nieuwe aanwinst die deels als vervanging en deels als uitbreiding is gekocht, een rijke cabine uitrusting kent. “Het hoge dak geeft in combinatie met de iets langere cabine van het nieuwe model sowieso al meer ruimte dan de vorige R-Topline en ook is er nu een veel beter bed. Dat vullen wij standaard nog aan met een Driver-, een Comfort- en een LED-pakket voor onder meer een premium stoel, een goed infotainmentsysteem met DAB+ en navigatie, een koelkast en goed licht op de weg. Daar bovenop heb ik deze voertuigen met een af-fabriek ingebouwde koffiezetter, magnetron en omvormer laten komen. Dan weet ik zeker dat het perfect is gemonteerd. Ook standairco vond ik belangrijk en Scania biedt dat tegenwoordig helemaal geïntegreerd in de klimaatbeheersing van de cabine aan, dus dat is mooi. Achter de zij-afscherming hebben we een RVS opbergkist laten plaatsen zodat er wat meer ruimte is voor spanbanden en zo meer. Af fabriek hebben we de auto’s ook met een 1.000 liter brandstoftank laten uitrusten.”

1 Reactie
  1. Hallo dat is toch machtig zo iets ben zelf 45 jaar bakker geweest en nu licht mijn hobby bij schaal modellen 1op 50 .maar het liefts zelf chauffeur maar ja dat gaat niet meer te oud 70 jaar nou dan weet je het wel gr d van dellen

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie