| 14:19 | Bert Mateboer

Spannende eindstrijd in Argentinië

In Argentinië is de tiende etappe van de Dakar 2017 van start gegaan. Het wordt een spannende eindstrijd, want er zijn nog maar drie etappes over en de verschillen tussen de kanshebbers zijn klein.

Woensdag werd de etappe geschrapt die als koninginnerit voor de Dakar gold: de negende etappe over een afstand van maar liefst 977 kilometer. Ieder had erop gerekend dat tijdens deze etappe de beslissing zou vallen. Nu die is geschrapt vanwege de extreme regenval en grondverschuivingen, moeten de winnende punten vooral tijdens de etappe van vandaag en die van morgen en overmorgen worden behaald.

De Rooy heeft achterstand van 2.20 minuten

Dinsdag raakte Gerard de Rooy de leiding kwijt in het algemeen klassement bij de trucks. De achtste etappe werd gewonnen door Martin van den Brink. “Een kapotte band heeft me zeker acht minuten gekost”, reageerde De Rooy, die 7.13 minuten langer nodig had dan Van den Brink voor de achtste rit en nu in het klassement een achterstand van 2.20 minuten heeft op de Russische leider Dmitry Sotnikov.

Veel Dakar-deelnemers zijn teleurgesteld dat de negende etappe is geschrapt, omdat de zwaarte van de rally een stuk minder is geworden. De etappes van vandaag en morgen zullen echter ook heel pittig worden door lastig terrein en moeilijk te vinden waypoints.

Zaterdag is de finish in Buenos Aires.

Top 6

1. Dmitry Sotnikov (RUS) – Kamaz 17:52:20
2. Eduard Nikolaev (RUS) – Kamaz +00:01:46
3. Gerard de Rooy (NED) – Iveco +00:02:20
4. Federico Villagra (ARG) –  Iveco +00:29:06
5. Pascal de Baar (NED) – Renault +00:45:34
6. Peter Versluis (NED) – MAN +00:57:56

In Truckstar editie 2 (26 januari) lees je een uitgebreide samenvatting van de Dakar.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie