Moderna kiest Volvo FL
| 17:44 | Jasper Egberts

Moderna breidt uit met vijf Volvo’s FL

Moderna Textielservice in Hardenberg breidt haar wagenpark uit met vijf 14-tons Volvo FL-bakwagens. Er is gekozen voor Volvo Trucks vanwege een combinatie van factoren, waaronder prijs-kwaliteitverhouding, veiligheid en de service van Volvo Trucks-dealer Nijwa in Zwolle.

“Het mooiste totaalplaatje”, vat Wim van der Sluis, hoofd distributie bij Moderna, de keuze voor de Volvo FL samen. Als hoofd distributie is hij nauw betrokken bij de aanschaf en de inzet van het materieel. Met het oog op de distributietaken van het materieel hebben de trucks een Euro 6-motor met I-Sync geautomatiseerde versnellingsbak.  In het rechterportier is een extra zijruit geplaatst voor extra zicht. Vier van de vijf cabines zijn uitgevoerd als comfortcabine, die de chauffeur achter de stoelen 40 cm meer ruimte biedt.

Eén-stops-strategie

Drie Volvo FL-bakwagens worden aangedreven met een 210 pk motor. De twee zwaarder gemotoriseerde 240 pk-uitvoeringen zijn voorzien van een vangmuil voor het rijden met aanhanger. Alle voertuigen worden ingezet in de hele landelijke logistiek binnen het dienstenpakket van Moderna: verkoop, verhuur en reiniging van was- en stoomgoed, bedrijfskleding, horecalinnen, schoonloopmatten en sanitair textiel en toebehoren. Het epicentrum van alle transportbewegingen ligt in Hardenberg. Daarnaast zijn er in De Meern en Zaandam twee distributiehubs gevestigd. Van der Sluis: “Wij hanteren een één-stops-strategie: we bedienen de klanten met één levering, ongeacht de diensten en producten die ze van ons afnemen. Het doel van onze logistieke operatie is om zoveel mogelijk klanten te bedienen met zo min mogelijk kilometers.”

Gestroomlijnde bakken

Een efficiënte inzet is ook de reden dat een van de vijf Volvo FL-bakwagens een langere bak heeft (9,6 meter op een wielbasis van 6,2 meter). Deze wordt ingezet wanneer er meer laadvolume nodig is dan bij de trucks met een 8-meter laadbak, maar het af- en aankoppelen van een aanhanger teveel tijd of ruimte kost. De laadbakken van het nieuwe vijftal zijn opgebouwd door Donk in Emmen en opvallend door hun afgeschuinde, gestroomlijnde belijning. Van der Sluis: “Het scheelt brandstof en past in onze filosofie over duurzaam en verantwoord ondernemen. Bij alle aspecten in de bedrijfsvoering stellen we mens en milieu centraal, ook in het wagenpark.”

Keuze voor Volvo

Moderna koos Volvo Trucks na een uitvoerig offertetraject waarin meerdere merken meedongen. “De focus van Volvo Trucks op duurzaamheid en veiligheid was zeker een pre. De Volvo FL-trucks liggen stevig op de weg en sturen strak, de chauffeurs voelen zich er prettig bij. Bovendien staat de service van Nijwa goed bekend en zitten wij midden in het dekkingsgebied van hun vestigingen”, aldus Van der Sluis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie