Snelwegen
| 12:54 | Truckstar Redactie

Snelwegen ’s nachts weer donker

Op een aantal snelwegen zal ’s nachts de duisternis wederkeren.

Rijkswaterstaat gaat de verlichting langs sommige snelwegen in de nachtelijke uren uitzetten.

In eerste instantie gaat eind deze maand op de A6 tussen de Hollandsche Brug en Lelystad het licht uit. Vanaf maart 2013 komen daar andere wegen bij.

Van 21:00 tot 05:00 uur
De verlichting brandt uiteraard wel tijdens de avond- en ochtendspits. Pas om 21:00 uur zal de verlichting uitgaan, en om 05:00 weer aangaan. Op sommige drukkere trajecten zal de verlichting pas om 23:00 uur uitgaan.

In scherpe bochten en anderszins onverzichtelijke plekken (inclusief tunnels) blijft het licht de hele nacht door branden. Met donkere snelwegen kan Rijkswaterstaat de energierekening omlaag brengen maar ook besparen op onderhoud. De dienst moet tot 2020 1,64 miljard euro zien te bezuinigen.

Versobering op andere fronten
Ook op andere fronten gaat Rijkswaterstaat haar dienstverlening versoberen. Zo zal er minder groen-onderhoud in de bermen plaatsvinden, en wordt de communicatie naar de weggebruiker versoberd rondom wegwerkzaamheden.

De signalering, (mobiele matrixborden boven de snelweg) ruimen het veld (op plekken waar er geen vaste rijstrooksignalering is).

Verder worden enkele ‘dynamische route informatiepanelen’ (DRIP’s) uitgezet evenals enkele toerit-doseerinstalaties.

Foto: Rijkswaterstaat investeerde jarenlang in het aanleggen van verlichting langs ’s heeren wegen. Nu ontkomt Rijkswaterstaat echter niet aan een fikse bezuiniging. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie