Snelheidsverlaging
| 11:36 | Arjan Olsthoorn

Snelheidsverlaging naar 100 km/u kost miljoenen

De operatie om overdag maximaal 100 km/u te mogen rijden kost de overheid naar schatting negentien miljoen euro. Om de snelheidsverlaging te realiseren worden ruim 4000 borden vervangen of aangepast, ook moet veel software vernieuwd worden. Dat meldt De Telegraaf.

De krant heeft vragen gesteld aan Rijkswaterstaat over de kosten van de snelheidsverlaging. Rijkswaterstaat komt nu, na een nieuwe berekening, op een bedrag uit van een kleine 20 miljoen euro.  Eerder was nog uitgegaan van een bedrag van circa 7 miljoen euro.

“Maar dat waren de eerste inschattingen van de kosten tot half maart, ook daarna moet er nog het nodige gebeuren. Zo worden er dan nog hectometerbordjes met snelheidsaanduiding geplaatst, draaiborden bij de spitsstroken aangepast, zijn er aanpassingen in de verkeerscentrales en komen er nog extra verkeersborden”, vertelt Diederik Fleuren van Rijkswaterstaat aan De Telegraaf.

Snelheidsverlaging

Ook na maart worden nog werkzaamheden uitgevoerd, zo worden bij de spitsstroken de draaiborden vervangen, komen er 130 km/u-borden bij en worden de hectometerbordjes aangepast. Foto: Rijkswaterstaat

Politiebaas Van Hasselt laat weten niet extra te gaan handhaven als op 16 maart de snelheidsverlaging van kracht wordt. “Wij kunnen onze capaciteit wel ergens anders gebruiken.”

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie