Scoop! Renault Premium interieurfoto’s
| 15:51 | Truckstar Redactie

Scoop! Renault Premium interieurfoto’s

Meerdere truckmerken staan aan de vooravond van de introductie van een nieuwe modellenlijn. Dat geldt ook voor Renault. Via een van onze Franse lezers ontvingen we een aantal interessante spyshots.

Al eerder deze week lieten we foto’s en een video zien van de nieuwe Volvo. Bij Renault, dat onder hetzelfde concern valt blijft het nog angstvallig stil en we moeten het tot nu toe doen met enkele spyshots.

Fabrice Dumas stuurde de Truckstar redactie enkele foto’s van zeer duidelijke kwaliteit, onder andere van het interieur van wat straks de nieuwe Premium zal worden.

De alerte Fransman spotte de truck tijdens het lossen. In tegenstelling tot bij eerdere foto’s die we van deze Renault ontvingen, waren de gordijnen geopend en Fabrice greep daarop zijn kans.

Scoop! Renault Premium interieurfoto’s
Frans design


Wat we zien is een interieur met een onmiskenbaar Frans karakter. Bijzondere en smaakvolle lijnen die kunt omschrijven als typisch Renault. Het dashboard lijkt nog grotendeels bedekt, maar ook hier zijn Renault-trekjes te ontdekken.

Scoop! Renault Premium interieurfoto’s
Veel schuine lijnen in het cabinedesign

Geen Volvo-lijnen
Nu we over deze duidelijke foto’s beschikken valt er ook een vergelijking te maken tussen Renault en moedermerk Volvo. Tot voor kort werd verwacht dat beide merken dezelfde cabines zouden gaan gebruiken voor hun nieuwe modellenreeks, maar als we de foto’s van zowel de binnen- als buitenkant goed bekijken zien we dat de lijnen van de Renault niet bepaald overeenkomen met die van de donderdag officieus gepresenteerde Volvo FH. Zelfs de voorruit lijkt schuiner te zijn bij Renault, wat er op duidt dat beide merken toch totaal verschillende cabine’s gebruiken. Wel zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat dezelfde casco’s gebruikt worden, maar dat blijft ook voor ons op dit moment speculeren. Bij de persvoorlichting van Renault willen ze er in ieder geval nog niets over kwijt.

Scoop! Renault Premium interieurfoto’s
Extra breed bovenbed?

Bijzonder bed
Wat we verder zien op de interieurfoto’s is een bovenbed met een nogal aparte constructie. Wij kunnen het niet helemaal plaatsen wat het is, maar het lijkt erop dat het bovenbed een uitklapbaar gedeelte beschikt waardoor meer breedte gecreëerd kan worden.

Exterieur 
De buitenkant van de truck laat veel zien, maar ook hier geldt dat veel zaken nog bedekt zijn. Duidelijk is dat wederom veel Volvo-componenten worden gebruikt, met bepaalde accenten die truck toch een typische Renault-look geven.

Het blijft gissen wanneer Renault haar nieuwe modellen introduceert. Een logisch moment zou natuurlijk de IAA in Hannover zijn, maar ook daar wilde Renault Benelux niets over loslaten. Afwachten dus!

Scoop! Renault Premium interieurfoto’s 
Dashboard: deels nog bedekt.

Scoop! Renault Premium interieurfoto’s 
Koplampen: duidelijk Renault maar toch grotendeels verhuld.

Scoop! Renault Premium interieurfoto’s 
Grote AdBlue tank 

 

3 Reacties
  1. jezus wat lelijk!!!!! dit gaat renault klanten kosten denk ik, tezij er nog een fatsoenlijke buitenkant uitkomt, maar als ik de fotos van de binnenkant ziet met dat goedkope grijze plastic van o.a het dashboard word het er niet beter op, doet me denken aan de simpele dashboard van de eerste generatie van de iveco turbo daily

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie