Belgische politie schiet op Oostblokker
| 19:14 | Truckstar Redactie

Belgische politie schiet op Oostblokker

De Belgische politie heeft op woensdag de banden van een Oekraiense truck kapot geschoten om de truck tot stoppen te dwingen.

Het wild-west-drama begon in de vroege ochtend toen de politie gealarmeerd werd dat er een truck over de E19 slingerde ter hoogte van St. Job.

De wegpolitie had de Oekraiense truck snel in het vizier en wilde deze nog voor de ring tot stoppen dwingen. De chauffeur had daar echter zo zijn eigen gedachten over, ramde bijna één van de politiewagens en reed gewoon door.

Kennedytunnel
Met flinke snelheid ging het vervolgens al slingerend richting de Kennedytunnel. De politie hield al het verkeer achter de truck tegen. In de Kennedytunnel botste de chauffeur tegen een betonnen stootrand en daarmee was het geduld van de wegpolitie op.

Direct na de Kennedytunnel nam de politie de truck onder vuur. Eén voor één werden de banden kapot geschoten en pas toen ter hoogte van Kruibeke en Haasdonk alle banden van de trailer aan flarden waren, stopte de chauffeur op de vluchtstrook.

Fles met wodka
Daar stapte hij uit en stelde hij zich agressief op tegen de politie. Die sloegen de man, die duidelijk dronken was, in de boeien. Tijdens het rijden had de man uit een fles gedronken. Dat bleek Wodka te zijn.

De man blijft vastzitten. Hem wordt kwaadwillige belemmering van het verkeer en poging tot doodslag ten laste gelegd, wat hopelijk een enigszins ontnuchterende uitwerking zal hebben.

Bron: GVA

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie