Scania G410's voor Bouw Nijkerk
| 11:36 | Korneel Luth

Scania G410’s voor Bouw Nijkerk

Onlangs zijn er bij Bouw Logistic Services te Nijkerk twee Scania G410-trekkers in gebruik genomen.

De trucks werden afgeleverd compleet met reparatie- en onderhoudscontract, Scania Driver Training en daarbij ook coaching van de chauffeurs met behulp van Fleet Management.

Om te besparen op slijtage van de remmen en banden van de trailer zijn de trekkers uitgerust met de Scania Retarder.

De G410’s werden geleverd door de vestiging Scania Nijkerk. Deze dealer zal ook het onderhoud voor de trailers gaan verzorgen.

Keuze voor Scania

De Scania G410 Streamline-trekkers vervangen twee oudere trekkers uit de vloot. Bouw Logistic Services koos na een gedegen voorselectie voor de Scania’s in plaats van trucks van de drie meedingende collega-merken.

Bij de selectie is sterk op het totale plaatje van aanschafwaarde/restwaarde/RO per kilometer en verbruik gelet. Na met demo’s van verschillende merken te hebben gereden, kwam de Scania als beste keuze naar voren.

Begeleiding chauffeurs

Omdat het brandstofverbruik een serieus aandeel in het totale kostenplaatje heeft, worden de chauffeurs geïnstrueerd en begeleid in hun rijgedrag, zodat de Scania’s aan de verwachtingen zullen blijven voldoen. 

De combinatie van Scania Driver Training en coaching zorgt ervoor dat een verlaging van het brandstofverbruik ook van blijvende aard is. Uit de praktijk blijkt dat een chauffeur na verloop van tijd vaak deels terugvalt in de oude rijstijl.

Scania Fleet Management geeft een schat aan informatie over de rijstijl en de coach kan met deze data bijsturen op diverse factoren die het brandstofverbruik beïnvloeden. Daarnaast biedt het ook voordelen zoals minder slijtage van specifieke onderdelen, en leidt het meestal ook tot minder schades.

Bouw Logistic Services

Het familiebedrijf Bouw Logistic Services is in tachtig jaar gegroeid tot het transport- en warehousing-bedrijf van vandaag. Vanuit het centraal gelegen Nijkerk verzorgt men voortransport, opslag en distributie van grondstoffen en eindproducten. Het bedrijf heeft daarvoor goed materieel ter beschikking, moderne warehouses en betrokken medewerkers.

In Nederland, België en Luxemburg doet Bouw al het wegtransport zelf. Van kleine zendingen tot en met blokvrachten worden met eigen mensen en materiaal verwerkt. Dat betekent korte lijnen, snelheid en kwaliteit.

Naast de generieke logistieke dienstverlening werken is Bouw actief in specifieke deelmarkten zoals de distributie van wijn en gedistilleerd, met heel speciale uitdagingen. Denk maar eens aan de distributie van kwetsbare flessen en de aflevering daarvan in de binnensteden.

Lees ook:

Nieuwe Scania vestiging Nijkerk

Klik hier voor alle Scania-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie